NB II.-es foci

2022.11.13. 15:05

Kiállítás, büntetők, öt gól, balhé: lebirkózta az Ajka a Szentlőrincet

A labdarúgó NB II 17. fordulójában a Szentlőrinc mindent elkövetett a pontok megszerzéséért, kétszer vezetett is, de végül az Ajkáé lett mind. A vendégek jól használták ki a piros-feketék megingásait, ezért nyerhették meg az ötgólos thrillert.

K. B.

Fotó: Löffler Péter

Parázs mérkőzést játszott egymással a Szentlőrinc és az Ajka, amelyen a hazaiak kétszer is vezetni tudtak, mégsem kaptak egyetlen pontot sem.

A 16. percben lőtte az elsőt a Lőrinc, ekkor Filipovics érkezett nagyszerűen egy kiugratásra, s nyugodtan passzolt a kapus mellett a hálóba. Ettől egy kicsit el is szakadt a cérna a vendégeknél, akik nem riadtak vissza a durvaságoktól. Így már a 20. percben távozhatott volna a pályáról Zsolnai, aki épp a sajtó helyek előtt fejelt oda a kakaskodás közben László Dávidnak, de a játékvezető inkább mindkettejüknek sárgát adott.

A vendégek szinte a semmiből egyenlítettek a szünet előtt, ekkor Csemer került helyzetbe egy hosszú akció végén, s mivel nem zavarta senki, a hosszúba bombázott.

A fordulás után volt egy, de csak egy pillanat, amikor a Szentlőrinc elhihette, hogy minden rendben van. László Dávid harcolt ki egy tizenegyest, amit Szabó Máté magabiztosan értékesített. Azonban szinte a középkezdésből egyenlített ismét az Ajka, ezúttal Kovács Nikolasz maradt üresen a hosszún.

Percek teltek csak el, amikor Havasnál kezezést látott a játékvezető, és a vendégeknek is büntetőt adott, amit Gaál Bálint értékesített szintén nagyon biztos lábbal. Ettől a hazaiaknál tört el valami, s egy szabálytalanság után kisebb tömegjelenetet rendeztek az ellenfél térfelén, aminek hatására Keresztes Bence második sárgája miatt a kiállítás sorsára jutott.

Ezzel azonban még nem pecsételődött meg a pontok sorsa, mert a ráadásban Prokop, majd Mervó is egyenlíthetett volna. Az első esetében Horváth Dánielnek inkább szerencséje volt, utóbbinál remekül helyezkedett. 

SZENTLŐRINC SE–FC AJKA 2–3 (1–1)
Labdarúgó NB II., 17. forduló. Szentlőrinc, Szentlőrinci Sporttelep, 150 néző. Vezette: Lovas László (Belicza Bence, Máyer Gábor)
SZENTLŐRINC: Prokop – Farkas M., Havas, Keresztes B., Nagy Zs. (Kiss-Szemán, 63.) – Papp G., Török L. (Vidnyánszky, 63.) – László D. (Rétyi, 73.), Daróczi, Szabó M. (Grumics, 73.) – Filipovics (Mervó, 73.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő
AJKA: Horváth D. – Kovács N., Jagodics, Görgényi, Csemer – Csizmadia Z. (Tar, 84.), Tajthy (Vogyicska, 76.) – Doncsecz (Berzsenyi, 63.), Sejben, Gaál B. (Molnár M., 84.) –  Zsolnai R. (Fodor P., 76.). Megbízott vezetőedző: Jeney Gyula
Gólszerző: Filipovics (16.), Szabó M. (53. - 11-esből), ill. Csemer (39.), Kovács N. (54.), Gaál B. (59. - 11-esből)
Kiállítás: Keresztes B. (68. - második sárgával).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában