Kosárlabda

2023.03.30. 18:01

Gladiátor üzemmódban venne revansot a PEAC

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Sokan még ki se heverték a negyeddöntő párharcának kedd esti első meccsét, pénteken 18 órától következik egy újabb szomszédvári rangadó, ahol a versenyben maradásért kell küzdeni. Egy biztos: ha a csapat legalább annyira elszánt, mint Jazmon Gwathmey, akkor sikerülhet kiegyenlíteni. 

Kedden este egy csatát elvesztett idehaza az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, de a háborúnak még messze nincs vége. Igaz, az idei bajnokság során bebizonyosodott, hogy a Szekszárd otthonában nem könnyű jól szerepelni, hiszen csak a DVTK és a Győr ünnepelhetett a tolnai klub otthonában, de összességében a nyolc vesztes bajnokijuk azt igazolja, hogy nem verhetetlenek.

 Kétségtelen, hogy a bravúrhoz szükség lesz egy jobb dobóhatékonyságra, pontosabb, higgadtabb megoldásokra, na meg olyan mentalitásra és motivációra, amiből lehet meríteni a nehezebb periódusokban. Erre nem is lehetne jobb példa Jazmon Gwathmey akaratereje. Mint ismert, a pécsi klub legfrissebb szerzeménye kedd esti párharc utolsó perceiben súlyosnak látszó sérülést szenvedett, így le kellett vinni a pályáról a rutinos játékost.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a szakmai stáb rögtön, már kedd éjjel MRI vizsgálatot szervezett a kosárlabdázónak, akinek már több térdproblémája is volt korábban, de Gwathmey nem élt a lehetőséggel. Sőt, határozott véleménnyel volt a dologról.

– Álljatok le ezzel az egésszel! Pontosan ismerem a szervezetemet, pontosan tudom, mire van szükségem, mit bírok és mit nem – emlékezett vissza Jazmon Gwathmey szavaira Kond Árpád, a PEAC társ-ügyvezetője. – Nem érdekel, hogy milyen fájdalommal, de összeszorított fogakkal ott leszek az edzésen, pénteken pedig pályára lépek.

Ez az eset is tökéletesen példázza azt, hogy mit is jelent a csapatoknak, illetve a játékosoknak a playoff. Ez egy teljesen más kávéház az alapszakaszhoz képest, ahol nüanszokon múlhat egy-egy meccs végkimenetele. Ha ilyesfajta akarattal és elszántsággal lép parkettre Szekszárdon Jovan Gorec alakulata, akkor ki lehet egyenlíteni a párharcot, hétfőn este pedig hazai környezetben, a szurkolókkal hatodik emberként kiegészülve sikerülhet legyűrni a tolnai együttest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában