Kézilabda

2023.03.18. 10:00

Kiváló erőmérő lehet a bányászrangadó

Nagyon nehéz mérkőzésre készül a Sport36-Komló férfikézilabda-csapata, hiszen szombaton 18.00-kor a legutóbb remeklő, s a bajnokságban harmadik helyet elfoglaló Tatabányát fogadja.

K. B.

Fotó: Laufer László

Kirobbanó formában játszott kedden a Csurgó ellen a Tatabánya, amely végül tizenegy-gólos sikert elérve ütötte ki a Csurgót a Magyar Kupából. Ezzel a lendülettel érkezik majd szombaton Komlóra is, ahol újabb két ponttal stabilizálná tovább a harmadik helyét.

A Sport36-Komló nem számíthat arra, hogy fáradtan érkezik majd ellenfele, s egy hirtelen forma hanyatlásban sem. Abban viszont bízhat, hogy a csurgóiaknál jobban fel tudja tartóztatni ellenfele támadásait. Az pedig a bajnokság hátralévő szakaszára is kifejezetten biztató képet festhet, sőt, lendületet is adhat az elkövetkező rangadókra. 

Marosán Györgynek most a válogatott szünet miatt két hete volt felkészítenie sajátjait aktuális ellenfelére, s gyakoroltatni azokat a dolgokat, amiket újra és újra ki akar vinni majd a pályára. Utóbbi elemeknek gyakorlására kiváló lehetőséget nyújt majd egy ilyen erős ellenfél elleni találkozó.

Az ínyencek számára is tartogat érdekességeket a bányászrangadó, hiszen a góllövőlista első két helyezettje is összecsap a találkozón. Komlói oldalon a 103 találatnál járó Melnicsuk Viktor próbálja majd góljaival meglepni az ellenfelet, míg a másik oldalon a 101 találatot jegyző Pedro igyekszik majd előzni a táblázaton.

A szombati program: Budakalász–Csurgó (17.00), Ferencváros–Szeged (17.30), Sport36-Komló–Tatabánya, Balatonfüred–NEKA, Dabas–Fejér B.Á.L.-Veszprém, Gyöngyös–Telekom Veszprém (mind 18.00).

Az állás (14 csapat): 1. Telekom Veszprém (17 mérkőzés) 34 pont, 2. Szeged (18 m.) 34, 3. Tatabánya (17 m.) 25... 10. Dabas (17 m.) 13, 11. Sport36-Komló (17 m.) 12, 12. Fejér B.Á.L.-Veszprém (17 m.) 6.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában