Isten éltesse a legendát!

2023.04.27. 09:07

Ezekkel a fotókkal hetvenkedhet Katzirz Béla (galéria)

K. B.

Fotó: Laufer László

Sokan azonosítják még ma is a szép sikereket elérő PMSC-vel a kapuban tornyosuló bástyát, Katzirz Bélát, aki nem csak remek fizikai adottságainak köszönhette, hogy 1973 és 1983 között 197 alkalommal húzhatta magára a Munkás mezét. Mondhatni a fúzióval létrejövő új csúcsklub első tíz évének egyik legmeghatározóbb alakja volt – pályafutását a Pécsi Ércbányászban kezdte. 

Olyan teljesítményt vitt a pályára, amivel azt is kiérdemelte, hogy a magyar címert is a szíve felett viselhette 22 mérkőzésen. Sőt, az első vidéki játékos volt, aki hosszabb ideig a csapatkapitánya is volt a nemzeti együttesnek, így a labdarúgás egyik szentélyében, az angol Wembley-stadionban is ő mutathatta be válogatottunk tagjait a kenti hercegnek és a nemzetközi labdarúgó-szövetség akkori elnökének, Sir Stanley Rous-nak. Még a világbajnoki részvétel is megadatott számára 1982-ben, még ha pályára nem is léphetett.Nem is csoda, hogy külföldön is felfigyeltek a játékára, s Portugáliában is kipróbálhatta magát három évig. Ez alatt a Sporting Lisszabonnal kétszer harmadik, egyszer második lett. 1986-ban tért vissza aztán a piros-feketékhez, miközben a pécsi egyetemen jogi diplomát szerzett. 

Ebben az évben pedig nem csak a klub ért el szép évfordulót – megalapításának 50. jubileumát –, de a legendás hálóőr is ma kerek születésnapot ünnepel, a hetvenediket tölti be.Már csak abban reménykedhetünk, hogy a jövő generációi az ő példáját követve ugyanilyen büszkévé teszik a baranyai sportbarátokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában