Kosárlabda

2023.05.12. 18:01

Szárnyaikat bontogatták, új szerződés lett az eredménye

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Nyugodtabb napokat is megéltek már az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatának szurkoló, de futószalagon jönnek a hírek. Kiss Virág és Wentzel Nóra távozása mindenképp komoly érvágás, de vannak szerencsére pozitívumok is.

Ilyen Kiss Angelika érkezése, aki akár már a következő idényben kulcsfontosságú szerepet tölthet be az együttes életében, de a fiatalok hosszabbítása is örömhír.

Az MKOSZ versenykiírásában lévő, kötelező fiatal-szabály, a 20 éven aluli fiatal lányoknak nyit teret, ám a csapatnál pallérozódók közül sokan nem csak a „kötelező” idő miatt voltak a pályán. Így Laczkó Sára, Rátkai Eszter és Adenike Olawuyi rászolgált az új szerződésre.

A 18 éves Laczkó Sára, 175 cm magas húsz alapszakasz mérkőzésen is a kezdőcsapatban kapott helyet, és tudott kivívni magának 14 perces átlagot, ami alatt 3 pontot, 1,5 lepattanó és 0,9 gólpasszt átlagolt.

A 16 éves, 174 cm magas Rátkai Eszter debütálása során Cegléden 15 percet tölthetett a pályán, az alapszakaszban összesen nyolc mérkőzésen kapott szerepet. A felnőtt mezőnyben a legkiemelkedőbb teljesítményt Szigetszentmiklóson nyújtotta, ahol 10 ponttal és 5 lepattanóval vette ki részét csapatunk sikeréből.

A 2004-es születésű 189 cm magas Adenike Olawuyi a korábbi kevesebb játékidők után idén március végén a Sopron Basket ellen robbant be igazán, az alapszakasz zárón remekelt, 13 ponttal és 7 lepattanóval zárt 27 játékperc alatt. A magyar bajnokság alapszakaszában 12 meccse volt, 9,3 perces átlaggal, ami alatt 2,8 pont és 3,3 lepattanó fűződött a nevéhez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában