Kosárlabda

2023.05.10. 10:03

Válogatott játékost igazolt az NKA Universitas PEAC a távozó csapatkapitány helyére

Móga Richárd

Fotó: Koncz Márton

Az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatának szurkolói jelenleg a holtszezont „élvezhetik”, de eközben a klub nem tétlenkedik. Azt már lehetett tudni, hogy Kiss Virág távozik a pécsi együttesből, a klub vezetősége pedig nagy erőkkel dolgozott azon, hogy megtalálja a válogatott center pótlására alkalmas kosárlabdázót.

A választás Kiss Angelikára esett, aki a DVTK-Hun Therm csapatától érkezett, és két éves szerződést kötött. A jelenleg a 3x3-as és az 5-5 válogatottnál is számításba vett huszonkét esztendős tehetség nagy várakozásokkal tekint a jövő elé: 

– Nagyon boldog voltam mikor a Pécs csapata megkeresett, olyan körülményeket, lehetőségeket ajánlottak, amire én is vágyom most jelen pillanatban. A fejlődésemet szerettem volna előtérbe helyezni és ott szerintem erre maximális energiát és figyelmet szentelnek. A csapatért mindent meg fogok tenni, hiszem, hogy a mi kis fiatal csapatunk képes lesz meglepetéseket okozni. Izgatottan várom az új kihívásokat és feladatokat. Tudom, hogy jó helyen leszek, és ez nagy biztonságot ad nekem. Véleményem szerint Pécs egy nagyon szép város, és alig várom, hogy felfedezzem! – nyilatkozta a PEAC új igazolása a klub hivatalos oldalának.

Kiss Angelika az előző idényben a DVTK-Hun Therm csapatával három fronton megmérettetett, az Euroliga szereplés mellett bronzérmet szerzett a bajnokságban és a Magyar Kupában. A honi pontvadászatban 29 mérkőzésen lépett pályára, átlagosan 20,3 percet töltött a parketten, 7,2 pont és 4,8 lepattanó volt az átlaga.

Az NKA Universitas PEAC hivatalos honlapján azt is közzé tették, hogy a napokban újabb hírekkel jelentkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában