Labdarúgás

2023.06.11. 09:30

Következik a Mohács ide szezonjának legfontosabb mérkőzése

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

A Mohács labdarúgócsapata a 2022/23-as szezon legfontosabb mérkőzésére készül vasárnap 17 órától, mikoris a Dunaharaszti MTK otthonában kell kivívni az NB III.-as tagságot. Kétgólos előnyről várhatja a visszavágót a veretlen baranyai bajnok, de nagy hiba lenne egy pillanatig is félvállról venni az ütközetet.

Amit a szentlőrinci szurkolók blamaként éltek meg, azt a mohácsi drukkerek boldogságként szeretnék elkönyvelni. Igaz, Kvanduk János legénysége még nem biztosította be helyét a jövő évi harmadosztályba, de a Területi I. osztályozó első körében nagy lépést tett a cél felé a Mohács, így nagy meglepetés lenne, ha nem sikerülne a kétgólos előnyt megtartani Dunaharasztin.

Az első felvonást két szépségdíjas találattal nyerte meg a veretlen baranyai bajnok, a mérkőzést pedig mindvégig hatalmas taktikai csata jellemezte. Könnyen lehet, hogy a visszavágón is inkább távolról próbálkoznak majd az együttesek, de az biztos, hogy a trénereken ismételten nagyon sok fog múlni.

Már csak azért is, mert a pesti bajnokságban az idei idényben a Dunaharszti MTK kapta hazai környezetben a legkevesebb találatot (12), plusz a harminchét szerzett góllal is lehet büszkélkedni. Az pedig már csak hab a tortán, hogy nem talált legyőzőre. Igaz, a Mohács sem kapott ki az idei szezonban vendégként, sőt, csupán két alkalommal kapitulált.

Ughy Márk, a Dunaharaszti vezetőedzője: – Az osztályozó első mérkőzésén egy jól felkészített Moháccsal találkoztunk. Az első félidőben ellenfelünk egy átlvövésből megszerezte a vezetést. Fordulás után közelebb álltunk az 1–1-hez, azonban egy szabadrúgásból 2–0 lett az állás. A végén volt még egy nagy lehetőségünk, ami kimaradt. Ez a mérkőzés folytatódik vasárnap hazai pályán, ahol mindent megteszünk, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat. Továbbra is bízom a csapatunkban!

– Abból a megközelítésből készülünk a mérkőzésre, hogy „félidőben” vezetünk 2:0-ra, ennek minden előnyével, hátrányával – nyilatkozta lapunknak a mohácsi vezetőedző. – A tőlünk telhető legtökéletesebb „második félidőre” van szükségünk ahhoz, hogy elérjük a célunkat. Ehhez igazítottuk a heti felkészülést, kijavítjuk azokat az elemeket, amelyek nem sikerültek megfelelően az első összecsapáson. Bízunk magunkban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában