Tenisz

2023.06.08. 09:30

Öt szettlabdát is hárított, de végül nyert játszma nélkül kiesett Bartha Panna

Móga Richárd

Fotó: LightField Studios

Nem jött össze a bravúr PVTC kiválóságának, Bartha Pannának, aki rövid kihagyása után Szlovéniában, Kočevje városában ragadt ütőt ismét, hogy felvegye a versenyt a legjobbakkal.

A remek formában lévő pécsi lánynak már a sorsolásnál sem volt igazán szerencséje, hiszen a tizenötezer dolláros torna első körében, ahol a nyolcaddöntőbe jutás volt a tét, megkapta a harmadik számú kiemeltet, a WTA-ranglista 707. helyezettjét, Hrdinkova Deniset.

Az első szett nagyon izgalmasan és fordulatosan alakult: Bartha brékelt először 2:3-nál, de a baranyai teniszező nem tudta megerősíteni előnyét. Aztán 4:4 után, a találkozó leghosszabb játéka következett, ahol cseh riválisa negyedik bréklabdáját már értékesítette. Mindenesetre a szettet nem bírta lezárni, ugyanis Bartha Panna javított. A folytatásban ismét az első felvonás győzelméért adogathatott cseh vetélytársa, de a pécsi sportoló rövidítésre mentette a dolgot.

A tie-breakben Hrdinkova bekezdett, 6–2-re is vezetett, de amit sikerült Barthának szorosabbá tennie, de végül a fordítás elmaradt.

A második szettben semmi nem alakult jól a pécsi lány szempontjából. Az első szerváiból a megszerezhető tizenkét pontból négyet, míg a második próbálkozásaiból tizennégyből ötöt értékesített. Riválisa kétszer brékelte, így bő másfél óra alatt megnyerte az összecsapást.

Eredmény: Hrdinkova D.–Bartha P. 2:0 (7:6, 7–5 6:1).

Az előzetes tervek szerint Bartha Panna csütörtökön 13.30-tól lép pályára párosban Urbanova Lucie-val az oldalán, Ignatjeva és Ozerova ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában