Atlétika

2023.06.30. 16:00

Remekeltek a PVSK sportolói több helyszínen is

Kvanduk Bence

Fotó: Török Attila

Több helyszínen is megmutatták kiválóságukat a PVSK atlétái. Fritz László a cseh, lengyel, magyar, szlovák U20-as válogatottviadalon Besztercebányán, míg Garamvölgyi Petra, Borhy Anna Mária, Valler Tamás és Lomb Ádám az U23-as Atlétikai Magyar Bajnokságon vett részt Győrben, valamint itt az U18-as mezőnyben Trócsányi Márton Zsigmond is rajthoz állt. 

Fritz László a fiúk 1500 méteres síkfutásában mérette meg magát címeres felszerelésben, s 3:57,3-as idővel az 5. helyen végzett a nemzetközi mezőnyben. Ez azért is kiváló eredmény, mert a lengyel és a cseh atlétikát Európa legjobbjai között tartják számon. 

Garamvölgyi Petra és Borhy Anna Mária rúdugrásban indult. Előbbi magyar bajnok lett 4 méter 10 centivel, míg utóbbi szintén a dobogón zárt, harmadik lett 3 méter 50-nel. Lomb Ádám az 1500 méteren, valamint 5000-en mérette meg magát, mindkét esetben a bronz került a nyakába. Valler Tamás előbbi távon, illetve 800 méteren is a negyedik lett. Trócsányi Márton 3000 méteren az ötödik helyen futott be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában