Kosárlabda

2023.07.30. 12:01

A PINKK távozója a válogatottban is remekelt

Móga Richárd

Forrás: wbasket

Remekelt az U21-es magyar női kosárlabda válogatott a 3×3-as Nemzetek Ligája utolsó körében, ez pedig azt jelenti, hogy a negyedik helyet szerezte meg az együttes, amellyel biztosította helyét a szeptember 13. és 15. között Ulánbátorban megrendezendő Szuperdöntőre.

Az utolsó játéknapon válogatottunk 12–9-re legyőzte Görögországot, majd 17–12-re kikapott Olaszországtól. Ha sikerült volna 13 pontot elérni a találkozón, akkor számolgatás nélkül harmadik és biztos továbbjutó csapat, de így maradt az izgalom. A fortuna ezúttal elkerülte lányainkat, negyedikként sikerült végezni. A csehek nyerték versenynapot, így összetettben mindkét nemzetnek 490 pontja lett. A magyar alakulat mellett szólt a több torna-győzelem (három tornát nyertek Süle Krisztina tanítványai), és a jobb győzelem/vereség mutató is.

A mérkőzéseken sziporkázott a PINKK-Pécsi 424 egyik héten távozó játékosa, Vincze Nikolett is.

Az U21-es 3×3-as magyar válogatott tagjai: Bacsó Zsófia, Dénes Anna, Horváth Boglárka, Rozmán Lilla, Vincze Nikolett, Vég-Dudás Anna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában