Boccia

2023.08.21. 18:10

Nincs megállás: a pécsi bocciások ezúttal Lengyelországban tarolnának

Móga Richárd

Forrás: Hungarian Para Boccia Federation / Magyar Para Boccia Szövetség

Egy hete még arról számolhattunk be portálunkon, hogy ragyogóan teljesítettek a pécsi parasportolók bocciában, a Multisport Európa-bajnokságon.

Szabó Alexandra akkor egyéniben ezüstérmet szerzett, vegyes párosban, Berkes Gergő oldalán pedig negyedikként végzett a baranyai kettős. Sokat nem ültek a babérjaikon, ugyanis mint kiderült, újabb versenyen méretteti meg magát a magyar válogatott BC4-es vegyes párosa.

A World Boccia Challenger következik augusztus 23-án és 24-én, méghozzá Lengyelországban. A pécsi tehetségek Hong Kong, Kína, Törökország és Kína válogatottjai ellen léphetnek pályára. A sportolókat Szappanos Zoltán edző és Berkes József asszisztens kíséri.

A magyar küldöttség vasárnap éjjel indult, hétfőn pedig már elfoglalhatta a szálláshelyet Poznan városában. Kedden a hivatalos ügyeké és az edzéseké a főszerep, majd szerdán kettő, csütörtökön pedig egy mérkőzés van a programban.

Poznanba 31 országból érkeznek sportolók. Érdekesség, hogy sokuknak ez lesz az első Bisfed nemzetközi megmérettetése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában