Boccia

2023.08.11. 13:01

Szépen teljesítenek a pécsi bocciások a Multisport Európa-bajnokságon

Móga Richárd

Forrás: PTE PEAC Lendület

Javában tart a Multisport Európa-bajnokság, ahol több pécsi parasportoló is letette már névjegyét. A rotterdami megmérettetés komoly téttel bír, ugyanis több sportágban is a paralimpiára való kijutás a tét. 

Kezdetben Szabó Alexandra BC4-es egyéni kategóriában legyőzte görög ellenfelét (6–2), Berkes Gergő pedig szlovák ellenfelét gyűrte le (6–2), angol versenytársa viszont jobbnak bizonyult (13–0). Berkes egy másik angol kiválóság ellen is kikapott a folytatásban, így véget ért az egyéni próbatétele, de Szabó Alexandra szlovén ellenfelét is megverte, így ő bejutott a negyeddöntőbe. Sőt, azóta tovább szárnyalt, így remeklésének köszönhetően egyéniben döntőbe jutott, ahol majd szombaton 15.15-től egy portugál játékossal mérheti össze tudását.

A mai napon pedig a Berkes Gergő-Szabó Alexandra párosának lehet drukkolni a BC4-es kategória páros csoportmérkőzéseken. Egy ukrán, egy spanyol, valamint egy szlovák kettős ellen is felveszik a kesztyűt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában