Íjjászat

2023.09.21. 10:55

A döcögős nyitás után tökéletes pályát ment

Kvanduk Bence

Forrás: Ladover István

Fantasztikus eredményekkel zárta a Távlövő és Távcéllövő Országos Íjász Bajnokságot Ópusztaszeren az Apró Paták LSE sportolója, Ladover István. Magyar bajnoki és nemzeti bajnoki címmel zárta a megmérettetést. 

Ugyan kezdetben nem ment minden simán, távcéllövésben meg-megdöccent a verseny selejtezőjében, de a két utolsó célon remekül hajrázott, s átvette a vezetést. A döntőben aztán már minden sínen volt, s egy versenytársával egyetemben tökéletes pályát ment. Végül így a selejtezős pontok döntöttek a bajnoki cím sorsáról, ami Ladoverhez került, hisz ott jobban teljesített az ellenfelénél. 

A már említett címek mellé sikerült az I. osztályú minősítést is meglőnie, illetve a legtöbb pontot lövőnek járó bársony övsálat is kiérdemelte a férfiak mezőnyében. 

Távlövésben sem sok választotta el attól, hogy dobogós helyre lője magát, azonban egy méterrel elmaradt végül a pódiumtól. Persze azért így sem kesereghet az elért eredményei miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában