Kosárlabda

2023.10.13. 21:17

Spielberg se rendezhette volna tökéletesebbre az NKA történelmi győzelmét (galéria)

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Valószínűleg még a kosárlabdázás istenei is azt szerették volna, ha az első hazai NB I.-es meccsén szerzi meg első győzelmét ebben az osztályban az NKA Universitas Pécs férficsapata, hiszen ehhez minden tökéletesen alakult.

Hergerék a Paksot fogadták, és hatalmas energiával vetették bele magukat a csatába, ami talán meg is lepte egy kissé az atomvárosiakat, akik nagyon nehezen lendültek bele a mérkőzésbe. Sőt, látványosan nem ízlett Csirke Ferenc alakulatának, hogy szinte az első perctől kezdve egészpályás letámadást játszott a Rátgéber-csapat, s Manjgafic gey óriási zsákolással még fel is tüzelte sajátjait az első másodpercekben.

Azonban még az első negyedben visszakapaszkodott a Paks, hogy aztán a nagyszünetre fordítson is. Onnantól kezdve fej-fej mellett rohantak az együttesek, egyik sem engedett ki. Mégis úgy tűnt, hogy kicsúszhat a győzelem Kovács Péterék kezéből, amikor az utolsó másodpercekben előbb a dobóhátvéd eladta a labdát, majd Durmo lopása után Luzajics nem talált a gyűrűbe. Azonban Kovács megszerezte a lepattanót, s a bosnyák társ elsüllyesztett egy triplát. Ezzel két ponttal vezetett az NKA, viszont még bőven volt idő a paksiak számára egy támadásra. Végül Wright próbálkozott azonnal eldönteni a meccset, nem volt jó neki a hosszabbítás, viszont homályt dobott, így a Pécs ünnepelhetett.

NKA Universitas Pécs–Paks 82–80 (23–20, 17–21, 20–22, 22–17)
Férfikosárlabda NB I., 3. forduló. Vezette: Cziffra, Györfy, Jakab.
Pécs: Luzajics 14/3, Kerpel-Fronius 2, DURMO 17/3, Herger, MANJGAFIC 22/9. Csere: MELEG G. 16/3, Kovács P. 2, Scherer 3/3, Lados 6/6, Lukácsi. Vezetőedző: Goran Tadics.
Paks: GOVENS 25/15, WHITE 16/3, Sövegjártó, WOODS 10, Wright 11/3. Csere: Kovács A. 4, Radics 2, Gulyás 6/6, Dorogi 6/6, Pajor. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában