Futsal

2023.11.04. 11:45

Erről van szó: jobban bírta idegekkel, így legyűrte riválisát a pécsi klub

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Eszmélni tudott a hétfői sokk után a PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapata, sőt, egy nagyon értékes három pontot sikerült szerezni hazai környezetben a Magyar Futsal Akadémia ellen, ez pedig óriási jelentőséggel bírhat a folytatásban.

Igaz, az első játékrészben nem láthattak gólt a kilátogató szurkolók, de a fordulást követően Forró találatával átszakadt a gát. Hét perccel a vége előtt Spánitz megduplázta az előnyt, de Szabó Bence Gergő még idejében szépített, így izgalmasnak ígérkezett a véghajrá, de szerencsére Tóth Attila Márk a harminchetedik percben lezárta a párharcot.

Ezzel Élő Tibor legénysége megszerezte idénybéli második győzelmét, s ennek köszönhetően már nem sereghajtóként szerepel a pécsi klub. Ráadásul a sikerrel beérte az együttes a tizedik helyen tanyázó Maglódot, amely csak jobb gólkülönbsége miatt van előrébb a tabellán.

PTE-PEAC–Magyar Futsal Akadémia 3–1 (0–0)

Férfi Futsal NB I., tizenegyedik forduló. Pécs. Vezette: Borbás (Kakuk, Aczél). PTE-PEAC: Molnár M. – Tóth M., Koronics, Bartal, Vénosz. Cserék: Wilkesz, Bálint G., Molnár Cs., Pápai, Forró, Koller, Spánitz, Hajnal. Vezetőedző: Élő Tibor. Magyar Futsal Akadémia: Gaylhoffer – Simon, Boznánszky, Szabó B., Bokor. Cserék: Boldizsár, Módly M., Véghelyi, Fábián, Módly D., Vas G., Tarpai, Nguyen, Lőrincz. Vezetőedző: Boznánszky Gábor.

Gólszerzők: Forró (24.), Spánitz (33.), Tóth M. (37.), illetve Szabó B. (35.).

Ez következik (11.10.): PTE-PEAC–Á Stúdió Futsal Nyíregyháza (19.00).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában