Labdarúgás

2024.01.25. 18:10

A labdarúgás az örök szerelem: a lemorzsolódás ellensúlyozása – 4. rész

Sikerekről, fiatalokról, csapatszámcsökkenésről, valamint balhékról beszélgettünk a közeljövőben megjelenő podcastadásunkban az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóság igazgatójával, Bogyay Zoltánnal. Néhány szám igencsak megdöbbentő, de szerencsére vannak olyan dolgok is, amiket ki lehet tenni az ablakba.

Móga Richárd

Fotó: Szabó Miklós

A lemorzsolódást egyelőre különféle alternatív bajnokságok szervezésével próbálják ellensúlyozni. Erre tökéletes példa a Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programja (KALAP), amely szervezett formában biztosít focilehetőséget kistelepüléseknek, kisközösségeknek, baráti társaságoknak. A programban a versenyengedéllyel NEM rendelkezők vehetnek csak részt. Nincs szükség egyesületalapításra, nem szükséges az igazolás kiváltása, a részvétel ingyenes, nincs nevezési díj, ráadásul az MLSZ Területi Igazgatóságai biztosítják a játékvezetőket és a pályát.

A 2023/24-es szezonban – az előző idényhez hasonlóan – hat vármegyében indult el a program, összesen 112 csapat 1226 játékosának részvételével. A 2024. évi cél pedig a program kibővítésére több megyére. Baranyában az idei kiírásban ötven csapat, azaz 530 játékos szerepel. Hab a tortán, hogy tizenhat településen (Bikal, Mindszentgodisa, Tormás, Vásárosdombó, Nagynyárád, Hirics, Drávaiványi, Sósvertike, Alsószentmárton, Drávafok, Istvándi, Gilvánfa, Rózsafa, Berkesd, Lúzsok) egyáltalán nem lenne labdarúgás, ha nem lenne a KALAP. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában