Labdarúgás

2024.01.02. 20:10

Bukarestben szívták magukba a tudást a PMFC delegáltjai

Kvanduk Bence

Forrás: PMFC

Elkezdődött decemberben az új Erasmus+ projekt, számol be róla a PMFC. Ennek első állomása a pécsi klub állandó partnerénél, az ACS Dream Team Bucharestnél volt. Az eseményt Irina Giurgiu projektvezető nyitotta meg, s a Pécsen kívül csatlakozott még a horvát ZNK Medimurje-Cakovec is a konferenciához. 

A piros-feketéket Kulcsár Árpád, szakmai igazgató, Bolboaca Augustin, női szekció­vezető, Erdős Zoltán, U17-es vezetőedző, Szerafin Luca, akadémiai fizioterapeuta, valamint Bolboaca Alina és Kiss-Pott Anikó, mint szülők képviselték. 

A háromnapos előadássorozatban a román szakemberek mutatták meg hogyan dolgoznak a mindennapok során, s rengeteg tapasztalatot adtak át. A bemutatók alatt a jelenlevő szülők, illetve sportolók több információt szereztek különböző szakmai területekről, és szembesültek a szakmai előadások fontosságával, amelyek által tovább folytatódik a női labdarúgás népszerűsítése és fejlődése például sportpszichológia, dietetika, erőnléti állapot terén. 
A helyi szakvezetők mellett két kiemelkedő vendég is jelen volt, Iuliana Demetrescu, mint UEFA-játékvezető, illetve Lucian Sanmartean, többszörös román válogatott játékos. A konferencia utolsó napján a szülők, az előadók és a résztvevők két csapatot alkotva barátságos kispályás mérkőzéssel zárták le az eseményt. 

A következő konferencia Pécsett kerül megrendezésre a PMFC női szakosztályának szervezésében január 13-án és 14-én, ahol újfent kitűnő előadókkal és előadásokkal igyekszik megfelelni a Pécs a partnereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában