Kosárlabda

2024.01.16. 18:10

Megállíthatatlanok: szárnyalnak a baranyaiak, de csak egy maradhat a végén

Gyakorlatilag teljesen kicserélődött a PTE PEAC NB II.-es férfikosárlabda-csapata az idei idényre, de az első hat fordulót látva úgy tűnik, hogy a lendület megmaradt, így jó esély van egy újabb négyes döntőre. Na de akad egy kihívó, méghozzá egy baranyai rivális, az ugyancsak százszázalékos Kozármisleny.

Móga Richárd

Forrás: PTE-PEAC

Fotó: Bálint Kornélia

Szerencsére a hölgyeknél és a férfiaknál is van baranyai kosárlabdacsapat az élvonalban, sőt, egy osztállyal lejjebb is szépen vitézkednek a pécsiek, így keveseket hoz már lázba az NB II. Nyugat-csoport küzdelme, pedig van mit kitenni az ablakba, így megéri mérkőzésekre járni.

A PTE-PEAC ebben az osztályban már évek óta parádézik, sőt, gyakorlatilag már nem volt olyan négyes döntő, ahol ne lett volna ott Moosz Milán legénysége. Remélhetőleg idén is feljutás közelébe ér majd a pécsi klub, de az biztos, hogy Moosz Milán nem tapsol majd közvetlen közelről fiainak, ugyanis már Kmezic Zoran felel az együttesért.

– Moosz Milán nagyon jól vezette a csapatot, minden évben ott toporogtak a feljutás kapujában, idén viszont kicserélődött gyakorlatilag az egész brigád – nyilatkozta lapunknak az újdonsült vezetőedző, Kmezic Zoran. – A srácok nagyon szimpatikusak, ez edzésen keményen dolgoznak. Egyetlen problémánk van, méghozzá az edzéslátogatás. Nagyon kevés alkalommal tudunk együtt dolgozni, pedig ez kulcsfontosságú lenne a jó eredmény eléréséhez.

Persze azt nem szabad elfelejteni, hogy ez a csapat futárokból, fodrászokból, egyetemistákból áll, így a fókusz megosztódik. Ennek ellenére az eredmények jönnek, sőt, hat forduló után még mindig hibátlan a PTE-PEAC. Igaz, még egy százszázalékos férfikosárlabda-csapat szerepel a mezőnyben, méghozzá a NEOsport-Kozármisleny, így még hatalmas harc következhet a szezon hátralévő részében. A két baranyai klub mutatója nagyon hasonló. A pécsi brigád 552 pontot jegyzett és 438-at kapott, míg a Misleny 557-nél és 463-nál áll. Így tehát hatalmas ütközetre lehet számítani március 8-án, mikoris Kozármislenyben jön az első baranyai rangadó, majd stílusosan, a szezon utolsó fordulójában, május 17-én jön a visszavágó a PTE TTK Sportcsarnokban.

– Számomra mindig is az első hely volt az egyetlen elfogadható cél, na meg a négyes döntőbe jutást. A siker kulcsa a jó hangulat, de az eredményességünkhöz az is kell, hogy kulcspillanatokban mindig van valaki, aki átlendíti a csapatot a nehézségeken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában