Labdarúgás

2024.02.19. 21:52

Csak szépíteni tudott a PMFC az idénybeli gólrekordot hozó meccsen

Még egyszer sem esett öt gól Pécs meccsen ebben az NB II.-es idényben. A PMFC labdarúgócsapata azonban most nem örülhetett, hogy megdőlt ez a csúcs, hiszen a Vasas vállalta magára a találatok zömét. Az új igazolás, Lacza csak kozmetikázni tudott a meccs végén.

Kvanduk Bence

Az első tíz percben rögtön rávetette magát a Vasas a PMFC-re, hogy megnézze hol van a vendégek töréspontja. A pécsiek azonban fegyelmezetten, feszesen védekezve visszaverték az angyalföldi rohamokat, sőt, miután felocsúdtak a hirtelen nagy iramból, a magas letámadásik is elkezdett működni. Előbb Szeles lőhetett távolról, majd nem sokkal később Gera fejelt veszélyesen, de Jova mindkét esetben ura volt a helyzetnek, s hárított. A szünet előtti 25 perc már ismét a hazaiaké volt, akik ráéreztek, hogyan játsszák át a Pécs pressingjét. Ennek ellenére Helesfayt nem igazán dolgoztatták meg sokáig, távolról próbálkoztak pontatlanul, vagy fennakadtak a falon. 

PMFC
A PMFC számára már vészesen közel a vonal
Fotó: Löffler Péter

A 42. percben villant meg először igazán a Vasas. Harsányi hosszan tolt meg egy labdát, amit Barth kapásból kitett a bal szélre. Doktorics egy parádés labdaátvétellel megverte Terbét, majd a tizenhatoson belülre érve combon lőtte a jól beinduló Tóth Milánt, s a labda a kapuba pattant a támadóról.

A fordulást követően a Vasas már nem annyira erőltette a támadást, így a PMFC előtt meg volt a lehetőség, hogy kiegyenlítsen. Gera kapott labdát a tizenegyes pontnál, de fölé lőtt. A 72. percben aztán már a Doktorics helyén játszó Deutsch robogott el a bal szélen, centerezésébe Helesfay beleért, de épp Tóth Milánhoz ütötte a labdát, aki egy igazítás után bal belsővel a kapu közepébe lőtt.

Végül a 77. percben Tóth Milán teljessé tette a mesterhármasát. A Majnovics kemény belépőjét követő szabadrúgást követően lőtt Ódor, amit Helesfay védeni tudott, de az ismétlést Tóth a kapuba gurított. Ezzel a találattal a Kozármisleny gólkirály-jelöltjét, Kirchnert is utolérte a ranglétrát.

A 81. percben aztán teljesen összeomlott a pécsi védelem. Baktit ugratták ki a hazaiak, aki könnyedén gurított a kiszolgáltatott Helesfay mellett a kapuba.

Egy szépítés még belefért a PMFC-nek. A 85. percben a múlt héten igazolt Lacza kapott egy labdát, megfordult, a tizenhatos bal sarkához vezette, majd ballal lőtt. A labda megpattant egy védőn, s a tehetetlen Jova keze mellet a jobb felsőbe vágódott.

Ezzel a vereséggel a Pécs nem tudott növelni az előnyén a legjobb kiesőjelölttel, az újonc BVSC-Zuglóval szemben, amely három ponttal van lemaradva. Takács Zsomborék tavasszal három meccsen kilenc gólt engedélyeztek az ellenfeleknek. 

VASAS–PMFC 4–1 (1–0)

Labdarúgó NB II., 21. forduló. Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1300 néző. Vezette: Pintér Csaba (Rózsa Dávid, Kiss Balázs).
VASAS: Jova – Ódor, Otigba, Baráth B. – Girsik A. (Bakti, 58.), Hidi M. S., Urblík J., Doktorics (Deutsch, 70.) – Szalay Sz. (Holender, 58.), Tóth M. (Berecz, 82), Radó (Hinora, 70.). Vezetőedző: Desits Szilárd.
PMFC: Helesfay – Terbe, Takács Zs., Pejovics, Majnovics – Szeles T. (Bachesz, 76.), Krausz – Harsányi (Vas, 82.), Bukovics (Szabó M., 76.), Miknyóczki (Lacza, a szünetben) – Gera Z. (Tóth-Gábor, 76.) Vezetőedző: Kulcsár Árpád.
Gólszerzők: Tóth M. (42., 71., 77.), Bakti (81.), ill. Lacza (85.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában