Labdarúgás

2024.02.14. 09:14

Visszaszerezheti a Kozármisleny a negyedik helyet

Szerdán felléphet a labdarúgó NB II. negyedik pozíciójába a HR-Rent Kozármisleny. Ehhez 18 órás kezdéssel a Tiszakécskét kell legyőznie idegenben az ősz végéről elcsúsztatott találkozón. Az utolsó előtti ellen kötelező is a siker a kék-fehérek számára.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Nem úgy kezdődött a tavasz, ahogyan azt a HR-Rent Kozármisleny elképzelte, ugyanakkor hétvégén már ponttal térhetett haza Szombathelyről. 

A formajavulást egy őszről elhalasztott mérkőzésen, Tiszakécskén folytathatja Aczél Zoltán együttese, amely már ki van éhezve az első tavaszi sikerre, emellett pedig a revánsvágy is tovább fűtheti Vajda Rolandékat, hiszen az idény nyitányán egy, a ráadás hatodik percében szerzett góllal vittek el minden pontot az akkori vendégek Mislenyből (2–1). 

Azóta nem sok sikerélményben volt részük a kécskeieknek, mindössze két győzelmet (Soroksár, Mosonmagyaróvár) ünnepelhettek még Vas László vezetésével, s idénybeli harmadik edzőjükkel, Kis Károllyal a kispadon sem sokat javult a helyzetük. Igaz, a tavaszt nem is a legegyszerűbb sorsolással kezdték a bácsiak. Először az éllovas Nyíregyháza otthonában kellett fellépniük (2–0), majd a Siófok utazott hozzájuk, amely elhozta a három pontot (3–1). Ez azonban csak folytatása volt a veszőfutásuknak. 

A Kécske abban a reményben fut majd ki a pályára, hogy a kiesőzóna tetejére tud ugrani, s közelebb kerül a bennmaradáshoz. Eközben a Kozármisleny számára az adhat extra motivációt, hogy visszalépjen a negyedik helyre, valamint egy budafoki bravúr esetén egy pontra megközelítse a dobogót is, s még a Gyirmót–Győr-találkozóra is érdemes figyelnie. 

Ha Horváth Péterék a Szombathelyen az első félidőben mutatott játékukat hozzák, illetve jobban használják ki a helyzeteiket, akkor nem férhet kétség ahhoz, hogy ezen a találkozón megszerzik majd a három pontot, de természetesen a Tiszakécske éppen azért lép majd pályára, hogy ezt a két feltételt ne engedje teljesülni. 

A szerdai program: Soroksár–Ajka (14.00), Győr–Gyirmót (16.30), Szombathely–BVSC-Zugló, Budafok–Vasas (17.00), Tiszakécske–HR-Rent Kozármisleny (18.00). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában