Kézilabda

2024.04.20. 19:31

A Fradit is remek hangulatban fogadta a Misleny

Mindig ilyen hangulat kellene! Vereséget szenvedett ugyan a Fradi ellen a Kozármisleny KA női kézilabdacsapata az NB I. 19. fordulójában, de egy csöppet sem lehetett csalódott az után, amilyen szeretetet kapott a lelátóról.

Kvanduk Bence

Nem illetődött meg a Kozármisleny KA attól, hogy ezúttal hosszú kihagyás után a Fradi sztárjaival kell összemérnie tudását, amit jól példázott, amikor Brettner Hársfalvit és Bölköt egyszerre küldte egy betöréssel padlóra. Ennek ellenére ezúttal csendesebben indult a találkozó, mint legutóbb a Győr ellen, ami részben annak is betudható, hogy a találkozó első találatát a vendégek szerezték, így nem jött meg azonnal a hazai rajongók hangja.

Fradi
Schefferék a Fradi ellen is harcoltak
Fotó: Laufer László

Arra nagyjából a 14. percig kellett várni, hogy igazi ovációt kiváltsanak a pályán csúszó-mászó Lengyel Leonettáék, akik nem csak tartották addig jóval nevesebb ellenfelüket, de ekkor a vezetést is megszerezték, ami arra sarkalta a Ferencváros vezetőedzőjét, Allan Heine Pedersent, hogy időt kérjen. Onnantól kezdve viszont kitárta szárnyait a Zöld Sas, s a kék-fehérek fölé kerekedett. A szünetre már 8 gól volt a különbség a javára.

A második játékrészt remekül nyitotta a hazai együttes, öt percig nem engedte betalálni az FTC-t, s így elkezdett némileg felzárkózni, még ha a teljes hátrány ledolgozására nem is kapott aztán lehetőséget. A 44. percben viszont újra robbanhatott a lelátó, hiszen 16 évesen debütált a felnőttek között Hónig Hanna. Uyan a találkozó végére újra nyolc-kilenc volt a különbség, a hazai tábor nagy része is állva tapsolta a pályán küzdő együtteseket.

A mérkőzés előtt a mislenyi egyesület képviseletében Kovács Tamás elnök ajándékokat adott át a komoly betegséggel, Duchenne izomdisztrófiával küzdő gyermeknek, Nemes Marcinak, akinek gyógykezelésére gyűjtött.

Kozármisleny KA–Ferencváros 23–32 (9–17)
Női kézilabda NB I., 19. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Kovács-Sebők, Vastag-Réti.
Kozármisleny: Pusztai P. – Grénus 1, Brettner 1, Bánfai 1, Lengyel L. 3, Scheffer 5 (1), Szatmári 1 (1). Csere: Wichmann (kapus), Bernhardt 2, Kecskés N. 4, Hadnagy, Zsemberi 3, Tobak, Grosics 1 (1), Köpösdi 1, Hónig. Vezetőedző: Gyulay László.
Ferencváros: Janurik – Kovács A. 9, Klujber 8, Kisfaludy 1, Cvijic 4, Bölk 1, Hársfalvi 2. Csere: Böde-Bíró (kapus), Simon P. 2 (1), Kukely 4, Horváth F., Kármán, Márton 1. Vezetőedző: Allan Heine Pedersen.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.
Hétméteres: 5/4, ill. 3/1.

A Fradi után az Alba Fehérvárt látja vendégül 27-én a Misleny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában