Kék hírek, bulvár

2009.02.12. 11:52

Száguldozó rendőrautót videóztak Mohácsnál

Negyvenes és hatvanas táblák mellett száznegyven körüli sebességgel elhúzó, megkülönböztető jelzés nélküli rendőrautót videóztak le ismeretlenek Baranyában. A netre feltett videó ügyében a rendőrség vizsgálatot indít.

(mb, bama.hu)

A közelmúltban került fel egy internetes videomegosztóra az a felvétel, amelyen egy száguldó rendőrautó látható. A feltöltő szerint a megkülönböztető jelzés nélkül haladó kocsit 2008 októberében követték, a felvételen jól kivehető, hogy a negyvenes, hatvanas sebességkorlátozást előíró táblák dacára a rendőrautót követő kocsi kilométerórája helyenként százhatvanat mutat. Ez azt jelenti, hogy akár százzal is túlléphette a járőrkocsi vezetője – a jármű rendszámát is közreadták – a sebességhatárt. (Persze ez egyben azt is jelenti, hogy a kocsit követő autós sem tartotta be a megengedett legnagyobb sebességet.)

A felvételt csütörtökön a rendőrség illetékesei is megtekintették. Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense bejelentette, vizsgálatot indítanak az ügyben. Ennek során azt is tisztázniuk kell, mikor, hol készült a felvétel, s azon nem hajtottak-e végre változtatásokat a készítők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!