Közélet

2012.11.04. 13:20

Jubileumi Tüke-díj a pécsiek ajánlásával

Jubileumi elismerésre készül a pécsi hagyományokat kiemelten ápoló kezdeményezés, 2013. január 21-én immár tizedik alkalommal adja át a Tüke-díjat a pécsi Tüke Alapítvány.

K. E. (Dunántúli Napló)

Ennek kapcsán a szervezet arra kéri a megyeszékhely lakóit, hogy tegyenek javaslatot arra a személyre, aki szerintük kiemelkedően sokat tett Pécs városáért, tevékenységével segítette a megyeszékhely fejlődését, hagyományainak őrzését, önálló szellemiségének, arculatának megvalósítását, és ezért méltó lehet az elismerésre.

A jelöléseket a [email protected] címre, vagy a Tüke Alapítvány levélcímére (7624. Pécs, Szent István tér 17.) kérik elküldeni 2012. december 1-jéig.

A szép hagyományt elindító, és azóta méltón ápoló alapítvány ajánlása nyomán tehát jövő év elején már tizedszer ünnepelheti a város az elismerésre méltó polgárát.

1780. január 21-én Mária Terézia királynő a kancellárián kiállíttatta Pécs város privilégiumlevelét. Erre a napra emlékezve 2004 óta a civilek által létrehozott Tüke Alapítvány kuratóriuma minden évben díjat ad a polgárok szavazatai alapján annak, aki sokat tett a városért, aki lokálpatriotizmusból jelesre vizsgázott. A kezdeményezés szép hagyományt ápol és teremt, igyekszik a polgári értékeket erősíteni.

A jubileumi díjátadás előkészítésén dolgozó Halmos Gábor, a kuratórium alapító tagja kiemelte: számára azért fontos évről évre ennek a város polgárai által odaítélt díjnak az átadása érdekében dolgozni, mert jól szolgálja a hagyományteremtés és hagyományápolás lehetőségét, a tüke szellemiség széles körű elterjesztését, a megbecsülés üzenetének tolmácsolását az arra érdemesek felé. Emellett követendő példát állít a város polgárai, a fiatalok elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!