Közélet

2014.09.24. 09:12

Éles vitát hozott a második pécsi polgármesterjelölt-vita

Ismét a baloldal és a Fidesz-KDNP jelöltje nélkül zajlot az ÖPE által kezdeményezett polgármesterjelölti vita kedd este. A hangulat ugyanakkor kiélezett volt.

Babos A.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, négyrészes vitasorozatot kezdeményezett Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület pécsi polgármesterjelöltje. A nyilvános vitára az októberi önkormányzati választásokon induló összes pécsi polgármesterjelölt meghívást kapott, ám ahogy az első alkalommal, ezúttal sem jelent meg Kovács Ágnes, a baloldal civil jelöltje, valamint Páva Zsolt jelenlegi polgármester, a Fidesz-KDNP jelöltje.

A vita ezúttal a gazdaságról szólt, és éles szóváltásokat hozott mind a jelöltek, mind pedig a hallgatók körében. Utóbbiak száma egyébként nagyjából felére csökkent az első alkalomhoz képset. A Dunántúli Napló információja szerint az is elképzelhető, hogy a következő vitára a jelöltek száma tovább fog csökkenni.

Megkérdeztük szerdán páva Zsolt pécsi polgármestert, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjét is arról, hogy a következő viták valamelyikére elmegy-e. Korábban ugyanis úgy fogalmazott sajtóhírek szerint, hogy sok ugyan a dolga, de ha tud rá időt szakítani, megpróbál részt venni valamelyik vitán, de semmiképpen sem zárta ki a későbbi részvételét. Szerdán azonban azt mondta, hogy azt hallotta, hogy nem a legszerencsésebb keretek közt folytak az eddigi viták, azok talán nem a legjobban sikerült rendezvények voltak, ezért a következő két fórumot is kihagyja.

Cserfainé Kovács Ágnessel, a baloldal közös pécsi polgármester-jelöltjével is beszéltünk, hogy megtudjuk, ő részt vesz-e a jövőben valamelyik vitán. Ő is azt mondta azonban, hogy nem megy el. Az október 7-re, az Értelmiségi Klubba tervezett vitán viszont részt vesz. A Kővári János által kezdeményezett polgármester-jelölti vitafórumot azért hagyja ki Kovács Ágnes, mert amikor ezzel megkeresték, már október 12-ig tele volt a naptára, ahogy egy kampányban ez természetes. Szerinte, ha az ötletgazda komolyan gondolta volna, akkor nem így szervezte volna. Igazából elég zavaros történetnek tűnik számára ez, ami napról napra változik, ő nem is nevezné polgármester-jelölti vitának, egyre inkább úgy tűnik, hogy a Fidesztől eltávolított volt képviselő úr próbál médiaszereplést generálni magának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!