Közélet

2014.09.16. 20:18

Polgármesterjelöltek vitájával folytatódó politikai felhabzás

A politikai felhabzás kedden a polgármesterjelöltek nyilvános vitájával folytatódott Pécsett, mintegy 120 érdeklődő előtt.

K. E. (Dunántúli Napló)

Kisebbfajta politikai vihart kavart Kővári János polgármesterjelöltnek a pécsi Magasház bontásának közbeszerzésével kapcsolatban tett nyilatkozata. Előbb a városháza cáfolta kategorikusan a helyi vállalkozások kirekesztését a pályáztatásból, amire reagálva Kővári János ugyancsak közleményt bocsátott ki: „A minap megjelent információk a Magasház bontásával kapcsolatban igazak. A Magasház bontásáról szóló előterjesztésben egyszerre lett kiírva a közbeszerzés a bontásra és annak műszaki ellenőrzésére.  A műszaki ellenőri feladatokra kiírt és lezárt pályázatával kapcsolatban három pesti cég lett meghívva, egyetlen pécsi sincs köztük. Miközben több pécsi cég is alkalmas lenne ezen feladatok ellátására... Felmerül a kérdés: kinek, miért érdeke ezen nyilvánvaló tények ellenére torzítani az információkat?”

Az ezen a ponton már a Dunántúli Naplót is érintő szóváltás kapcsán leszögezhető: a baranyai napilap hétfői számában megjelent interjút, ahol egyértelműen a bontásról és nem a műszaki ellenőrzésről volt szó, Kővári János megjelenés előtt látta, és jóváhagyta a teljes szövegét. (A bama.hu is ezt az interjút szemlézte, majd vette át.)

A politikai felhabzás kedden a polgármesterjelöltek nyilvános vitájával folytatódott Pécsett, mintegy 120 érdeklődő előtt. A Kővári János (ÖPE) indította, első körben Pécs helyzetével foglalkozó fórumon a kezdeményezőn túl Haraszty Gábor (független), Gyimesi Gábor (Jobbik), Tukora Gábor (MOMA) és dr. Keresztes László Lóránt (LMP) vett részt, míg Cserfainé dr. Kovács Ágnes (Fórum Sopianae, MSZP, Együtt-PM) és dr. Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) távol maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!