Közélet

2014.10.20. 07:43

Ők már nem dőlnek be, ha pénzt hoz a „vizes”

Több száz idős ember derült a moziban pénteken a Mohácsi Rendőrkapitányság által rendezett, rendhagyó vetélkedő fellépőit nézve-hallgatva.

M. B. (Dunántúli Napló)

A „Csalóka nyugdíjas délutánra” mohácsi és környékbeli nyugdíjas csoportokat hívtak meg, akik maguk játszották el, milyen módszerekkel teszik lóvá a trükkös tolvajok a korosztály képviselőit. A tizenkét színre lépő csoport dalokat, verseket, színdarabokat írt át a bűnözők meséire kihegyezve. A valóban tanulságos, egyben nagyon szórakoztató vetélkedő zsűrije a három kategóriában a Töttösi Idősek Klubja „Fektesse pénzét telefonoszlopba” című színdarabját, a szederkényi nyugdíjasok Petőfi Sándor átdolgozott versét, a „Falu végén van egy porta” valamint a Babarci Öregek Otthonának „Fogalmam sincs babám” című nótáját találta a legjobbnak.

A produkciók előtt munka-, egyenruha, s igazolvány-bemutatót is tartottak. A vízmű és az áramszolgáltató embereinek viseletét, valamint az „igazi” rendőrök öltözékét ismerhették meg a nézők. A két szolgáltató cég képviselője hangsúlyozta, ne dőljön be senki egyebek mellett annak a trükknek, ha a nevükben azzal csenget be valaki, hogy túlfizetése van, ezért pénzt hoztak vissza.

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!