Postabontás

2019.06.01. 12:05

Olvasónk szerint a Dóm téren nincs helye parkolónak

Eddig azt hittem, hogy a Dóm téren parkoló autók sofőrjei talán nem ismerik a szabályokat, és ezért veszik a bátorságot ahhoz, hogy a Székesegyház előtt közvetlenül leparkoljanak . kezdte levelét olvasónk.

Dunántúli Napló

Szomorúan olvasom, hogy ilyesmiről szó sincs – megengedett a területen ez a gyakorlat. Tulajdonképpen a Dóm tér nem más, mint egy parkolóhely. Amelyet – mint azt a DN-ben olvashattuk – „a liturgikus eseményekre érkező hívek használhatnak”. Kíváncsi lennék, hogy ki ellenőrzi azt, hogy aki otthagyja autóját, vajon milyen céllal érkezett. Mert lehet, hogy épp csak sétálna egyet a belvárosban, esetleg vásárolna – és az a legkényelmesebb megoldás számára, ha a Dóm téren parkol. Nem tudom biztosan, de szerintem nem tévedek, ha azt gondolom, hogy a parkolásért ezen a területen nem kell fizetni – miután nem önkormányzati, hanem egyházi tulajdon. Szemben a belváros összes többi parkolójával, ahol igencsak borsos árat kérnek azért, hogy az ember otthagyja az autóját.

Szerintem át kellene gondolni ezt a gyakorlatot. Nem hiszem, hogy a híveknek komoly gondot jelentene, ha valahol a közelben tennék le autójukat, és nem közvetlenül a Székesegyház bejárata előtt. Vagy mondjuk megengedhető lenne, hogy azok az autók, amelyekben idős, nehezen közlekedő utast szállítanak, behajthassanak, kitegyék az illetőt, majd utána keressenek valahol a belvárosban parkolóhelyet. Vasárnaponként amúgy sincs olyan nagy zsúfoltság, könnyen lehet helyet találni. A Barbakán környékén például.

Tüke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!