Postabontás

2022.12.07. 18:44

Akadályozza a járda a mopedet - húzza alá olvasónk

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: smspsy

Szomorúan olvastam, és vissza kell utasítanom a DN SMS rovatában moped jeligével megjelenteket – én is kerekesszékes vagyok, és nekem is van egy ilyen bordó színű mopedem. Ha nem lenne, hosszabb távolságokat nem tudnék hogyan megtenni. Sajnos az a tapasztalat, hogy Pécsett a járdák olyan rossz állapotban vannak, hogy még gyalog is nehéz lenne közlekedni rajtuk, nemhogy kerekes­székkel. A felüljárónál például egyes helyeken a járda közepére kerültek a villanyoszlopok. Igaz, hogy a kerékpáros elfér mellettük, de egy mozgáskorlátozottakat szolgáló moped már nem. Ha Kertvárosból a Belvárosba szeretnék menni, azt csak az úttesten haladva tudom megtenni.

A járdán nemcsak a kátyúk nehezítik a közlekedést, de a vízelvezetést szolgáló kifolyók is akadályként jelentkeznek. Kerekesszékkel, mopeddel tehát járhatatlanok. Ezért, azaz kényszerűségből közlekednek a mozgáskorlátozottak az úttesten. Nem pedig az az oka, hogy esetleg nem ismerik a közlekedési szabályokat. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában