Postabontás

2023.05.06. 08:03

Olvasónk szerint visszafejlődik a tömegközlekedés

Dunántúli Napló

Fotó: AS

A belvárosból eddig is hiányzott a megfizethető árú bevásárlási lehetőség, most, hogy a 44-es busz sem jár, csak tovább nehezedett a helyzet. A város központjában nagyon sok idős ember él, aki évtizedek óta itt lakik. Nem titok, én is közéjük tartozom. Régebben öröm volt itt élni – tele voltunk kis élelmiszerüzletekkel, amelyek nem voltak drágának nevezhetők. Ma itt, a lakókörnyezetünkben vásárolni nem szerencsés – hiába van több pékség, az áruik nem megfizethetők mindenki számára. A Felsőmalom utcai piacot nagyon sokan szerettük – az is hiányzik. Ami a Búza téren szokott lenni mostanság, az egészen más jellegű, mint a régi piac, teljesen hétköznapi dolgok vásárlására kevésbé alkalmas meglátásom szerint.

Mindebből az következik, hogy kénytelenek vagyunk utazni egy nagyobb bevásárlásért, de még ha csak néhány dologra van szükség, akkor is megéri olcsóbb boltokhoz útra kelni. A 44-es busz megszűnése okán ezeket az utakat autóval teszem meg. Növelve a járműforgalmat, tovább szennyezve az amúgy sem túl friss városi levegőt. Amit nem értek, az a következő: az észszerűség azt diktálja, hogy a tömegközlekedés fejlesztésével lehetne a város forgalmát jelentősen csökkenteni. Kevesebb lenne az autó az utakon, kevesebb parkolóhelyre lenne szükség. Ezzel szemben Pécsett megszüntetnek egy helyi járatot. Ráadásul úgy, hogy először csak ideiglenes szüneteltetésről beszélnek, aztán azért kiderül, hogy a 44-est soha többé nem fogjuk már látni. Persze reménykedünk, hátha sokunk kérése célba ér!

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!