Postabontás

2023.06.15. 19:30

Az utca nem kutyafuttató! – hívja fel a figyelmet olvasónk

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: Fotokostic

Hirden a Harangláb utca nem kutyafuttató! Őrület, hogy az utóbbi időben mi folyik a településnek ezen a részén. Az összes fogyni vágyó hölgy errefelé fut, és a kutyáikat is általában viszik magukkal - az utca végén, a buszfordulót követően a mezőre lehet kijutni, oda igyekeznek. A Harangláb utcában élő ebek viszont az itt szaladókra őrjítően hangos ugatással reagálnak, felugrálnak a kerítésre, rosszabb esetben nekirontanak. Minket, itt élőket ez borzasztóan idegesít, ráadásul veszélyes is a helyzet. A kerítések nem kétméteresek, megtörténhet az is, hogy a rácsokat átugorva kiszökik az udvarban tartott kutya - ahogy erre volt is már példa a faluban.

A kutyákat pórázon tartják ugyan a futók, nem is ezzel van a gond. Hanem azzal, hogy lassan ott tartunk, hogy nincs olyan napszak, amikor csend és nyugalom lenne a környékünkön. Az pedig, amikor 8-10 éves gyerekek vezetik az ebet - mert ilyenre is van példa - , szerintem kifejezetten veszélyes. 

Hirden jellemzően hatalmas kertekkel rendelkeznek a házak, a kutyák ott kedvükre szaladgálhatnak, én úgy vélem, felesleges a futtatásuk. Ha valaki fogyni szeretne, és ezért sportol, nem kell, hogy a kedvencét is magával vigye. És akkor a Harangláb utcában élő kutyák is csendesebbek, békésebbek lennének.  

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!