Postabontás

2023.08.15. 19:30

Olvasói levél: aranysakál okozhatta a cica vesztét

Dunántúli Napló

Fotó: Wim Hoek

Olvasom a városban megjelenő vadak miatti panaszokat. A Tettyén lakom, a játszótérhez közel, családi házban. Sokat bosszankodtam az elmúlt időszakban amiatt, mert valamilyen állat állandóan feltúrta a kertemet. Nem tudtam mit tenni ellene, gondoltam, biztos egy borz garázdálkodik a telken. Nemrég azonban a saját szememmel is meggyőződhettem róla, hogy bizony nem borzzal, hanem - szerintem - aranysakállal van dolgom. A kertemben sétáltam, a lépcsőn lefelé, amikor egyszer csak szembe találtam magam  a vadállattal. Ránézésre nem róka volt, sokkal inkább aranysakálra gyanakszom. Egy darabig ácsorgott a bokrok között, majd az állat eliszkolt. Pár nappal később jött a feketeleves: a házból kisétálva az udvarba iszonyatos bűz csapta meg az orrom. Egy macska tetemére bukkantam, amelyet láthatóan valamilyen vadállat ölt meg. Borzongató volt a látvány, tanácstalan voltam, hogy mitévő legyek. Mire azonban ismét kimentem a kertbe, a tetem már nem volt sehol - az okára is rájöttem, hiszen az aranysakál dögevő. Ismét eltelt pár nap - szerettem volna tévézni, de egyszer csak elment az adás. Jeleztem a szolgáltatónak, két napig próbálták távolról javítani a hibát, sikertelenül. A szakemberek a helyszínre jöttek, és megállapították, hogy a kábelt valami elrágta, ezért nincs szolgáltatás. Megint csak arra tudok gyanakodni, hogy a vadállat volt a tettes.  

A kérdés: mit lehet tenni ilyen esetben? El kell tűrni ezt a rengeteg károkozást? Ott a játszótér a közelben. Mi lesz, ha egyszer a vadállatok arra tévednek? Bízzunk abban, hogy nem támadnak emberre? 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában