Postabontás

2023.09.13. 12:30

Már megjelentek a karácsonyi édességek az üzletek polcain

A karácsonyi készülődés kezdetének megfelelő időpontjával kapcsolatban megoszlanak az olvasói vélemények.

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Havran Zoltán

Olvasónk a következő gondolatokat fogalmazta meg: – Itt a szeptember, még Halloween se volt, de máris megint megjelentek a karácsonyi édességek egyes üzletekben. Gyerekkoromban alig vártuk a decembert, hogy az ünnepi finomságok is megjelenjenek a polcokon. Az jelentette a karácsony közeledtét, ami nagyon jó érzés volt. Sajnos a mai gyerekek ezt nem érezhetik át az üzletek effajta sürgető hozzáállása miatt. 

Más nem így látja: – Az, hogy a karácsonyi édességek egyes helyeken már kint vannak a polcokon, nem jelenti azt, hogy ezeket meg is kell vásárolni. Bizonyára van rá azonban kereslet, ezért alakult ki ez a fajta kereskedelmi gyakorlat. Mert van például, aki apránként szerzi be az ünnepi asztalra valót, így nem egyszerre terheli meg a pénztárcát a sok kiadás. A másik: idén húsvét környékén is lehetett még akciósan szaloncukrot kapni néhány üzletben. Amit karácsonykor nem tudtak eladni, hónapokkal később is még árusították. Ennyi erővel ez is zavaró lehet, hogy mit keres a szaloncukor a húsvéti csokinyulak között! – osztotta meg véleményét olvasónk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!