Égig érő fa

2024.01.08. 19:30

Forgószél kerekedhet a város közepén - idézi meg a mesét olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció!

Fotó: welburnstuart

"Égig érő fa a Bóbitában" – Ne örüljenek a kisgyermekes szülők, a nagymamák és nagypapák! Nem a Zsolnay Kulturális  Negyedben működő Bóbita Bábszínház tűzte műsorra a magyar népmese bábos változatát. Arról a fáról van szó, ami a Szent Mór utca 2. alatti négyszintes társasház és a vele határos – az utóbbi években sokat emlegetett valamikori jótékony nőegyleti, művelődési házi, majd bábszínházi – Mária u. 18-as épület között sarjadt, majd nőtt egyre feljebb és feljebb. Elérte már  a lakóépület legfelsőbb szintjét, és miután „benőtte” az egykori pedáns, mindenre gondosan ügyelő igazgató irodájának ablakát, elhagyva már a háztetőt is, megindult az ég felé. 

Vigyázzatok a helyszín elhanyagoltságát látva önfegyelmeteket vesztő szemetelő járókelők, a fa töve körül felhalmozódott rozsdabarna faleveleket eb-illemhelynek tekintő kutyasétáltatók és szabálytalanul parkoló autósok! Vigyázzatok, mert –  mint az égig érő fa meséjében – forgószél kerekedhet, fekete táltos lován megjelenhet a sárkány, és megragadhat, az égig repíthet! 

V.J.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában