Hova menjen az ember?

2024.02.14. 19:46

Felújították, de zárva a nyilvános vécé - panaszolja olvasónk

Wald Kata

Fotó: FUN FUN PHOTO

Emlékeim szerint nagyjából két évvel ezelőtt újították fel a nyilvános illemhelyet a Kórház téren, illetve a Mecsek Áruház előtti téren. Utóbbi azóta is zavartalanul üzemel, a Kórház téri azonban csak egy nagyon kis ideig volt nyitva a korszerűsítést követően, aztán lakat került rá. Azóta is minden alkalommal, amikor arra járok, megnézem, van -e változás. De sajnos nincs. Az illemhely zárva, és nincs kitéve semmilyen tájékoztatás arról, hogy mikor várható a nyitás, vagy hogy ki egyáltalán az üzemelttető.

Két évnyi várakozás után úgy gondoltam, megkérdezem a Biokomtól, hogy mit lehet tudni erről a belvárosi illemhelyről, várható -e, hogy valamikor ismét működni fog. A városüzemeltetésnél azonban a kérdéseimre nem tudtak válaszolni, nem tudták megmondani, hogy ki a létesítmény tulajdonosa, vagy üzemeltetője, ki volt, aki annak idején felújíttatta, stb.  Megadtak viszont néhány telefonszámot, hogy ott érdeklődjek. Így jutottam el a polgármesteri hivatalig, ahol három helyre is kapcsoltak, de sehol nem tudak az ügyben semmilyen felvilágosítást adni. Mert nem volt semmilyen információjuk, azaz a városházán se tudta senki megmondani, hogy ki az illemhely üzemeltetője, és miért van zárva a vécé évek óta. 

Ezen a ponton feladtam a kutakodást, mert belefáradtam. Viszont továbbra is úgy gondolom, hogy nagyon fontos lenne, hogy a Kórház téri illemhely is megnyisson végre, hiszen forgalmas buszmegállók vannak a közelben, illetve ott a kórház, ahová sok idős ember jár, és a belváros is közel van, tehát akár a turistákra is lehetne gondolni. De ha nem is nyitják meg, legalább egy tájékoztatást jó lenne, ha kifüggesztenének, hogy mi a zárva tartás oka, és várható -e egyáltalán valamikor, hogy üzemelni fog a vécé. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában