Hirdetés

2023.09.15. 12:08

Vendéglátós álláslehetőségek Nyíregyházán

A vendéglátás területén országszerte számos változatos és dinamikus munkalehetőséggel találkozhatnak az álláskeresők. Ez alól természetesen Nyíregyháza sem jelent kivételt, ahol ugyancsak adódhat mód a területen történő elhelyezkedésre.

PR cikk

Forrás: NyiregyhazaAllas.hu

Fotó: Kamil Macniak

Ehhez jó eszközként funkcionálhat a NyiregyhazaAllas.hu aloldala, amelynek kínálatában időről időre feltűnnek különböző vendéglátós pozíciók is: https://nyiregyhazaallas.hu/allasok/vendeglatas. Íme néhány példa!

Szállodai recepciós

Szállodai recepciós álláslehetőség már több alkalommal is előfordult a NyiregyhazaAllas.hu kínálatában. Egy ilyen jellegű lehetőség kapcsán az alapvető feladatokat általában olyan tevékenységek jelentik, mint például a vendégek fogadása és kiszolgálása, a be- és kijelentkezések kezelése, a vendégek útbaigazítása, a pénzügyi feladatok ellátása, a beérkező e-mailek és telefonhívások megválaszolása, valamint a különböző adminisztratív teendők abszolválása.  

A pozíció betöltésének jellemzően nélkülözhetetlen feltétele a középfokú végzettség megléte, a felhasználói szintű számítógépes ismeretek, továbbá legalább egy idegen nyelv aktív használata (főként angol vagy német). Emellett pedig bizonyos személyes tulajdonságokra is szükség van az eredményes helytálláshoz: a kiváló kommunikációs készség, a vendégcentrikus hozzáállás és az erős problémamegoldó képesség például alapvető követelményként szokott megjelenni.  

Szállodai takarító

Szállodai takarító munkakör megjelenésére ugyancsak volt már példa a nyíregyházi állásportál felületén. A feladatlista ezen lehetőség kapcsán egyebek mellett a szállodai szobák, a közösségi és személyzeti terek, továbbá a mellékhelységek takarítását, illetve különböző mosodai teendőket foglalta magában. A pozíció elvárásai főként a személyes tulajdonságokra vonatkoztak: a nyitottság, a barátságos személyiség, a megbízhatóság, az önállóság, továbbá a csapatjátékos attitűd egyaránt követelmény volt. Emellett a releváns szakmai tapasztalat külön előnyt jelentett a pályázatok elbírálása során.  

Szakács

Természetesen a vendéglátáson belül nem csak szállodai, hanem éttermi pozíciókkal is lehet találkozni a NyiregyhazaAllas.hu kínálatában. Tipikus példája ennek a szakács munkakör, amely az egyik leggyakrabban visszatérő éttermi lehetőség. Kerestek már többek között üzemi konyhára, egyszerű éttermekbe, valamint bizonyos ételtípusokra specializálódott vendéglátóhelyekre is szakácsokat a portálon keresztül.  

Az elvárásoknak valamennyi eseten részét képezte a szakács képesítés megléte, továbbá a releváns szakmai tapasztalat is gyakran megjelent a követelmények listájában. Ezenkívül pedig a személyes tulajdonságok tekintetében jellemzően a megbízhatóság, a precizitás, az igényes munkavégzés képessége, továbbá a csapatjátékos attitűd bírt kiemelt jelentőséggel.  

Konyhai kisegítő

Az éttermi munkalehetőségek között természetesen végzettséget nem igénylő pozíciókat is lehet találni. A konyhai kisegítői munkakör például épp ilyen, amelynek betöltésével általában olyan feladatok járnak együtt, mint például a konyha területének tisztán tartása, a mosogatás, az alapanyagok előkészítése, a tálalásban való közreműködés, továbbá a szakácsok munkájának segítése.  

Habár ezen feladatok ellátásához speciális képesítésre és szakmai tapasztalatra általában nincs szükség, a nagyfokú alaposság, a jó fizikai állóképesség, a gyorsaság, az együttműködő készség, valamint a stressztűrés ettől függetlenül elengedhetetlen követelményként szokott megfogalmazódni.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában