szponzorált tartalom

2020.09.25. 14:52

A kicsi hálószoba kényelmes kellékei

Amikor az ember új otthonba költözik egymaga, sok esetben kisebb négyzetméterrel rendelkező lakást választ. Legyen az ember egyetemista, pályakezdő vagy a későbbiekre gyűjtögető nagy álmodó, jellemzően egy üres, ámde kicsi szobát vagy albérletet engedhet meg magának a mai piacon. Ez nem jelenti azonban, hogy azt ne lehetne otthonunkká varázsolni pár ügyesen megválasztott bútorral vagy dekorációval.

Forrás: Shutterstock

Bútorozzunk be

Sok esetben szobát vagy lakást úgy adnak át, hogy abban egy ágy és egy kisebb íróasztal már megvan, de ez nem elegendő a komfortos élettér kialakításához. Ha lehet, az ottani bútorokat inkább sajátra érdemes cserélni, amiket hosszútávú beruházásként tudunk majd hasznosítani. Fontos felmérni még a beköltözés előtt, mi az, amire igazán szükség van, és arról egy listát készíteni. Ennek mentén pontosan azzal fogjuk megtölteni a kicsi légteret, amire igényt tartunk. Ez az előre elkészített minimál lista máris jó kiindulópont lehet:

  • ágy, szükség esetén matrac,
  • ruhásszekrény,
  • íróasztal és szék,
  • Az ágy és matrac kulcsfontosságú szerepet tölt be, hiszen mindennapi használat mellett nagy mértékben támogatja, rossz esetben rombolhatja az alvásminőséget. Pont ezért, ha a keret tekintetében nincsenek is nagy igényeink, a matrac esetében próbálgassuk azokat, és olyat válasszunk, ami valóban a nekünk megfelelő komfortot tudja biztosítani.

    Sok esetben egy hagyományos méretű szekrénynek nincsen elég széles hely. Ilyenkor a felfelé kitöltött tér optikailag nyújthatja meg a szobát, és megnöveli a pakoló teret is. Erre kiváló megoldást jelenthet egy magas komód. A nyitott polcok a könyveknek vagy kisebb személyes holmiknak adnak helyet, míg a fiókok elrejtik a por és a kíváncsi szemek elől ruháinkat.

    Az íróasztal egyértelműen a munka vagy a tanulás területét biztosítja. A szélesség és a hossz mellett a fiókos asztal még több helyet biztosít iratainknak – a hozzá illő és komfortos szék pedig a hátunkat támogatva segíti megőrizni a megfelelő tartást.

    Ha az íróasztal és az ágy szomszédok, könnyen beszerezhetünk egy multifunkciós lámpát: a tanuláshoz fényt tud szolgálni, majd a lefekvés előtt vagy az esti szórakoztató olvasáshoz nyújthat remek fényforrást. Egy jól megválasztott éjjeli lámpa ráadásul építheti a szoba stílusát és dekorációs elemként is szolgálhat.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában