Sport

2013.06.26. 10:54

Könnyen lehet, hogy a német másodosztályban köt ki Okoronkwo

Könnyen elképzelhető, hogy az NB III. Dráva csoportjából erősít majd a német Bundesliga 2-es Erzgebirge Aue labdarúgócsapata.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Ez persze nem teljesen fedi a valóságot, de tény, hogy a PMFC-MATIAS játékosa, Solomon Okoronkwo tavasszal a magyar harmadik vonalban futballozott, most pedig Falko Götz együttesével edzőtáborozik Bad Brambachban.

Úgy tűnik, a Pécsett kegyvesztetté vált nigériai támadó a német klubnál igyekszik bizonyítani, hogy helye van még a futballpályán, és nem kell elmennie felszolgálónak. Három edzőmérkőzésen is pályára lépett, s összesen öt gólt lőtt – legutóbb a cseh másodosztályú Banik Sokolov ellen 2-2-re végződő találkozón egyenlített a hajrában. Egyelőre nem tudni, kap-e szerződést az aueiektől (milyen gyönyörű szó ez így!), akikre egyébként ráfér az erősítés, hiszen a legutóbbi szezonban majdnem kiestek, a 15. helyen zártak a 18-as mezőnyben.

Ha szeretnék leigazolni Okoronkwót, nem lesz nehéz dolguk, gyakorlatilag csak vele kell megegyezniük: annak ellenére, hogy még egy évig élő szerződés köti a PMFC-hez, mehet, amerre lát, tudtuk meg Feleki Attilától, a pécsiek ügyvezető igazgatójától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!