Duna-Dráva Nemzeti Park

2020.10.23. 19:30

Hagyományos helyi áruk kaphatnak újra védelmet

Pályázni lehet.

W. K.

Nagykõrös, 2020. január 25. Zöldségek közül válogat egy vásárló 2020. január 25-én a nagykõrösi piaccsarnokban, ahol Nagy István agrárminiszter bejelentette, hogy a kormány támogatásainak köszönhetõen a helyi termelõi piacok száma 2012 és 2019 között a két és félszeresére, 117-rõl 298-ra emelkedett. MTI/Ujvári Sándor

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet adományoz azoknak a jellegzetes helyi, kereskedelmi forgalomba hozható élelmiszereknek és kézműves termékeknek, melyek többnyire természetes alapanyagokból készülnek és igazoltan a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területéről, természetvédelmi oltalom alatt álló területről (nemzeti park, tájvédelmi körzet, természetvédelmi terület, Natura 2000 terület vagy ezen külterületekhez tartozó települések) származnak.

Pályázni vadon termő és termesztett növények (zöldség, gyümölcs, fűszer-, gyógynövény, gomba, fa, szalma, vessző) mellett, agyag és zsiradék feldolgozásából eredő: krém, paszta, csatni, szörp, tinktúra, szirup, lekvár, zselé, dzsem, aszalvány, fűszerkeverék, savanyúság, tea, olaj, liszt, ecet, szappan, balzsam, valamint faragványok, kosarak, kerámia termékekkel lehet. A cél, hogy olyan termékek kapjanak védelmet, melyek a természetvédelmi szempontok mellett kulturális értékkel is bírnak.

A védjegy megszerzéséhez védjegyhasználati kérelmet kell benyújtani, a dokumentum letölthető a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság honlapjáról. Határidő: október 30., 12 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában