Nyitás előtt

2019.07.17. 14:40

Az utolsó simításokat végzik az átépített mohácsi piacon

Elbontották az építési területet elzáró kerítést, így ismét át lehet járni a létesítmény területén.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Biztosan nagyon sokan várják már a félmilliárd forintból átépített piac átadását, mert bár az árusok a Városház utcában az építkezés alatt is kínálhatták portékáikat, a piacozás azért a régi helyen lesz ismét az igazi.

Erre már hamarosan sor kerülhet, a beruházás csaknem befejeződött, a kivitelezők gyakorlatilag az utolsó simításokat végzik.Azt viszont, hogy milyen is lett a létesítmény, már bárki megtekintheti, hiszen a napokban elbontották az építési területét körbe vevő kerítéseket, így a terület átjárható a Jókai utca és a Városház utca irányából is.

A csarnokot és a hozzá tartozó egyéb építményeket az 1970-es években alakították ki, s mindeddig csupán kisebb, a működés elégséges feltételeihez nélkülözhetetlen javítási és karbantartási munkákra került sor.

Kopott elárusítóhelyek, töredezett beton és hiányos, időjárástól megtépázott, elöregedett plexi előtetők tengere fogadta a vásárlókat.

Mindez azonban már a múlté.

A régi létesítményt teljes egészében elbontották. Vasbetonból készülő födémszerkezetet húztak a piacnak helyet adó tér fölé, mosható térburkolat, raktárak, hűtőkamrák várják a kereskedőket és a vevőket.A tetőn parkolókat alakította ki, ezekhez a Jókai utca felől fűthető, így télen csúszásmentes rámpa vezet. A várakozóhelyeket árnyékolók védik az időjárás viszontagságaitól.

A parkolószint felett napelemeket helyeztek el, valamint két darab, elektromos autók töltésére alkalmas állomást is kialakítottak.A rámpától északra a piac működéséhez szükséges helyiségek, illetve zöldterületek, zöldtetők kaptak helyet számos cserje és fa elültetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!