A lakók is rácsodálkoztak

2022.09.01. 16:32

A fáknak is festettek fel parkolóhelyeket a Kertvárosban

Parkolóhelyeket festettek fel a városüzemeltetési vállalat munkatársai Kertvárosban az Esztergályos utca és az Aidinger út környékén. A környéken lakók arra panaszkodnak, hogy az ő véleményüket nem kérte ki senki, de még csak időben tájékoztatva sem lettek a tervezett munkálatokról.

R. B.

Az Esztergályos utcában lakó olvasónk aggódva telefonált szerdán kora reggel a Dunántúli Napló szerkesztőségébe, hogy meglepetten tapasztalta, hogy a lakótelepi házak között parkolóhelyeket festenek fel ott, ahol korábban nem voltak.

– Reggel érkeztem meg a nyaralásból, méghozzá rengeteg cuccal, így nem okozott nagy boldogságot, hogy a lépcsőháztól csak nagyon messze tudtam leparkolni – meséli Varga Piroska. – A szomszédoktól tudom, hogy ugyan két napja már kitették a táblákat a munkálatokról, de a Balaton-partról ez értelemszerűen nem volt látható.

Olvasónk elmondása szerint a környéken régóta problémát jelent a parkolóhelyek hiánya és attól tart, hogy a felfestés csak tovább ront a helyzeten. - Attól félek, hogy a felfestett parkolóhelyekkel még kevesebb autónak jut majd hely a házak között, hiszen szorosan egymás mellett eddig elfért sok kisautó, ha viszont nagyobb méretű terepjárókra méretezik a helyeket, azzal mindenki rosszul fog járni, hiszen kevesebb autó fér majd el.

Mivel olvasóink problémáját mindig fontosnak tartjuk, ezért reggel kiautóztunk Kertvárosba, hogy megnézzük a helyszínen, hogy pontosan mi is történik az Esztergályos utcában. Miután kis szerencsével két sarokra sikerült parkolóhelyet találnunk, rövid séta után arra értünk az ominózus helyre, hogy a feladattal megbízott munkások fejüket vakargatva azon tanakodnak, hogy a területen, az árnyékos parkolóhelyek érdekében ültetett fákat miként vegyék figyelembe a munkájuk során.

– Ezt a részt hagyjuk ki, ide majd úgy állnak, ahogy akarnak

 – mondta egyikük és ezen szellemiségben munkához is láttak.

Később azonban nyilván megjelent egy kompetensebb vezető, mert mikor néhány óra múlva visszatértünk a helyszínre, már mértani pontossággal fel voltak festve a sávok, tekintet nélkül arra, hogy két parkolóhely közepén épp egy terebélyes fa vesz el rengeteg helyet mindkét oldalról, ahová így átlagos méretű autó biztos, hogy nem fér, maximum motorkerékpár vagy robogó. Azt, hogy ez milyen változásokat hoz majd a környéken lakó autósok életébe, majd a használatbavétel utáni napok fogják megmutatni. Félő, hogy olvasónk aggodalma nem volt teljességgel alaptalan.

További utcákban is festenek majd

Megkérdeztük a Biokomot, hogy kinek a kérésére festettek fel burkolatjeleket ott, ahol eddig nem voltak, illetve érdeklődtünk, hogy merre számíthatunk még hasonló jellegű fejlesztésekre.

– Fogarasi Gábor, a körzet önkormányzati képviselője kereste meg társaságunkat a Kassák Lajos és az Esztergályos utca parkolóinak felfestésével kapcsolatban

 – mondta Palotai Tamás, a vállalat kommunikációs vezetője, aki elmondta, hogy a munkálatok meglévő parkolóhelyek felfestéseinek felújítását és olyan parkolóállások felfestését érintették, ahol eddig nem voltak burkolatjelek.

Palotai Tamástól azt is megtudtuk, hogy az idei évben tervben van még képviselői keretből a Budai Nagy Antal, a Kolozsvár és a Semmelweis utcában, valamint a Nagy Imre úton is parkolófestés, de ezen kívül a Köztársaság téren, a Jászai Mari utcában, a Hőgyes Endre utcában és a Gábor utcában lesznek még ilyen jellegű munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!