Testi-lelki útravalót adnak

2022.11.22. 11:36

A Pálos Lelki Központ az év végén is több eseménnyel készül

Bibliodráma-foglalkozás és Utak a csendbe címmel ellátott szemlélődő imádságsorozat – többek között ilyen programokon vehetnek részt azok, akik ellátogatnak a Pálos Központba a közeljövőben. Folytatódnak továbbá Bíró László püspök előadásai, valamint a fiatalok számára is készülnek útravalóval.

Mohay Réka

Utak a csendbe címmel indul új programsorozat december 10-én a Pálos Lelki Központban. Itt a szemlélődő imádsághoz és a lelki élethez nyújtanak útmutatást a belső élet szakértői. Az előadássorozat havi rendszerességgel várható, 9 és 12 óra között szombat délelőttönként. A résztvevők ízelítőt kapnak majd a közös csendes imádság gyakorlatából, valamint beszélgetésre is lesz lehetőség. Az első vendég Nacsinák Gergely görög ortodox pap, vallástörténész, író lesz – a sokoldalú előadó többek között a Misztrál együttes számára is írt dalszövegeket. Az általa tartott előadás címe: A szüntelen ima a keleti kereszténységben. Ezt az alkalmat január 14-én Varga László, kaposvári megyés püspök követi, február 25-én pedig Jeges Mirjam kármelita nővér érkezik Pécsre a magyarszéki Sarutlan Kármelita Nővérek kolostorából. Az április 1-i Lukács János jezsuita pap, a Manréza Lelkigyakorlatos Ház vezetője lesz. Május 6-án Laczkó Zsuzsanna szerzetesnővér, lelki kísérő érkezik, akit június 10-én Tariska Eszter lelki kísérő, szemlélődő imacsoportok vezetője követ. 

December 3-án délután kettőtől háromnegyed hatig különleges, interaktív bibliodráma-foglalkozásra kerül sor, amely szintén havi rendszerességgel folytatódik. Erre előzetes jelentkezés szükséges – a vonatkozó információkról a paloskozpont.hu elérhetőségen tájékozódhatnak az érdeklődők. A jövő szombati műhely témája ezúttal adventhez kapcsolódóan a várakozás lesz. Közös játékkal készülnek a szervezők, amelyhez semmilyen előzetes bibliai, teológia és színészi tapasztalatok nem szükségesek. A bibliodráma-alkalmak során a szervezők azt ígérik, lehetőség nyílik közelebb kerülni egymáshoz, önmagunkhoz és a természetfelettihez is.

Szintén december 3-án kerül sor a Ciklus-show című, lányoknak szóló interaktív felvilágosító foglalkozásra, december 9-én pedig ennek párja, a fiúkat megszólító Titkos küldetés program várható. Ezeket tapasztalt szakértő előadók tartják, s a programok célja, hogy a fiatalok a felnőtté érés testi-lelki folyamataival részletesen és hitelesen ismerkedhessenek meg, illetve bepillantást nyernek a férfi, női termékenység és a fogantatás titkaiba. 
Szintén rendszeres jelleggel folytatódik Bíró László püspök, nyugalmazott tábori ordinárius előadássorozata a házasság boldogságáról minden hónap első péntekén, 19 órakor a pálos templomban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!