Saját maguknak szervezik

2022.12.18. 16:58

A takarékosság jegyében indulna a telekocsi

„Ha kicsit faragnál a családi kiadásokon és rendszeresen jársz Orfű és Pécs között, vagy csak segítenél, akkor csatlakozz az orfűi telekocsihoz”, olvasható az egyik orfűi közösségi bejegyzésben.

Zs. J.

Fotó: In Green

Nem meglepő, hogy az emberek spórolási lehetőséget keresnek, hiszen a benzin ára az ársapka megszűnésével jelentősen megemelkedett. Egy liter benzin közel kétszáz forinttal kerül többe, mint korábban, amikor még a benzin hatósági áras volt magánszemélyek részére.

– Ez egy civil kezdeményezés, amely a takarékosság, a spórolás jegyében zajlana. Most felmérjük az igényt egy zárt csoportban, és januárban indulhatna a telekocsizás – mondta lapunknak Gelencsér Zsuzsanna.
Mint az ötletgazda megemlítette, többen dolgoznak Pécsen, vagy iskolába viszik a gyermeküket, így lehetőség lenne rá, hogy a benzinpénzt megosszák egymás közt, vagy mint hozzátette, egyszer az egyik vinné autóval a többieket, másszor a másik, vagy például egy buszjegy áráért utaznának a sofőrhöz csatlakozók, ami jelentős megtakarítást jelentene a családoknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!