Szakpszichológus tartott előadást

2023.02.18. 13:58

A gyermekek szorongása volt a középpontban

A gyerekek, fiatalok hirtelen viselkedésváltozásának pszichés okairól tartott a napokban előadást Bacskai Zsófia, a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikájának szakpszichológusa.

bama.hu

Több mint százan hallgatták február 16-án Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban a Mathias Corvinus Collegium (MCC) harmincötödik szekszárdi szakmai programján Bacskai Zsófiát, aki a gyerekek, fiatalok hirtelen viselkedésváltozásának pszichés okairól tartott előadást.

A Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikájának szakpszichológusa végig menve a különböző életkori szakaszokon a csecsemőkortól a serdülőkorig, az érdeklődésnek megfelelően bővebben arról beszélt, hogy a 8–16 éveseknél mi válthat ki a szorongásos állapotot, s hogy arra figyelmet kell fordítani. 

Ennek a szorongásos, vagy súlyosan szorongásos állapotnak előidézői között említette a Covidot, a szociális szorongást, s a határaink közelében dúló háborút is. Mert az életkori változás új helyzeteket teremt, s többekben nincs elég bátorság, s tapasztalat sem, hogy ezeknek megfeleljenek. S ezek miatt a szokásosnál is érzékenyebbek a gyerekek, fiatalok arra, hogy mit gondolnak róluk mások, hogy nem elég jók, nem elég szépek, nem elég okosak, s a közösségből jövő ezekkel kapcsolatos jelzésekre nagyon érzékenyen reagálnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!