Új vezetőt neveztek ki

2023.05.16. 17:47

Botrány botrányt követ a Tüke Busznál

B.M.

Fotó: B.M.

Eltávolítottak a korábbi szakmai vezetést a cég éléről jogellenesen, akik a munkaügyi pereket jogerősen meg is nyerték a közelmúltban, és közben a cég igazgatóságát feltöltötték egy nyugdíjas MSZP politikussal, illetve egy autókereskedővel - fogalmazott Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető annak kapcsán, hogy hétfőn lemondott Bánkuti István vezérigazgató a cég éléről.

Azt is elmondta, hogy a megvásárolt jegyek és bérletek áráért gyengébb, kiszámíthatatlan szolgáltatást kapnak a pécsiek, a vállalatnál pedig pénzügyi bizonytalanságot, elöregedő és a céget elhagyó sofőrállományt, menetrendcsökkentést, tömeges járatkimaradásokat látnak - gyakorlatilag egy káosz a cég működése.  

– Elüldöztek két szakembert jogellenesen, politikai okokból tisztogatásba kezdtek, most pedig egy olyan vezetőt választanak meg Skutnik Tibor, a Dél-Kom NKft. ügyvezetője személyében, aki szintén nem volt közlekedésszervezési cégeknél - tette hozzá. – Nagyon jól tudtak együttműködni Péterffy Attilával akkor, amikor tüzelőanyagot kellett szállítani a hőerőműbe, de sem elméleti, sem gyakorlati tapasztalata nincs közlekedési cég vezetésében. Korábban még egy agrárcégnél dolgozott.

A pécsi polgármester, Péterffy Attila elmondta, hogy sikerült a cégeket, az intézményeket gatyába rázni, és ki fogja várni az elismerő szavakat a Tüke Busz esetében is. Elismerte, hogy a menetrend betartása alulmúlta az elvárásaikat, valódi váltásra volt szükség.  Péterffy Attila szerint középtávon mobilitási központot hozhatnak létre, autósforgalom csökkentése érdekében a pécsieket arra kellene szoktatni, hogy busszal,  e-rollerekkel, biciklivel járjanak, illetve amennyiben ilyen lesz, akkor autómegosztó központokra. Ezzel csökkentének a dugókat, javulna a levegő tisztasága, a parkolási gondokat is lehetne orvosolni.  

Barkóczi Csaba fideszes képviselő azt is közölte, hogy most jön egy új vezető, aki 30 százalékkal többet fog kapni, mint elődje, és éves szinten az új vezérigazgató hat millióval fog többet keresni, mint Bánkuti István.

A Tiszta Kezek Frakció vezetője, Bognár Szilvia úgy érvelt, hogy sokszor kiritizálta a Péterffy káderpolitikáját, de Skutnik Tibort nem irigyli, a Dél-Kom Kft.-nél is állta a sarat, de most nagyon nehéz helyzetben lévő céget kell átvennie. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!