Már töltik a medencéket

2023.05.12. 17:51

Felújítva nyit ki a bólyi strand nyáron

Újra kinyit a bólyi strand az idei szezonban - már töltik a medencét, és a tervek szerint már május végétől várnák a fürdőzőket.

W. K.

Tavaly a létesítmény kapui sokak bánatára zárva maradtak, mert a város akkor úgy látta, nem éri meg belevágni az immár 30 éves építmény felújításába, hiszen Bóly az egyike annak a hét hazai városnak, ahol állami forrásból új uszoda épülhet. A központi beruházás azonban továbbra is várat magára, ezért az önkormányzat úgy határozott, az idei nyári szezont nem hagyják ki, a strandot - a szükséges felújításokat követően - megnyitják.

Mint azt Hárs Józseftől, Bóly polgármeserétől megtudtuk, korszerűsítették a medencét, valamint a technológiát is, és az elképzelések szerint egy gyermekpancsolót is kialakítanának. Ennek lehetőségéről és feltételeiről az elkövetkezendő napokban egyeztetnek a hatósággal. A büfét és a mellékhelyiségeket is modernizálták, és a közeljövőben a belépők áráról is döntés születik. - Hamarosan minden üzemkész, a tervek szerint a jövő héten vízmintát is vesznek, és ha minden jól alakul, május végétől már fogadja a strand a fürdőzni vágyókat - tájékoztatta lapunkat a polgármester.

A bólyi strand 1993-ban nyitotta meg a kapuit. Tavaly, az új építésének kezdetében bízva nem vágtak bele a létesítmény felújításába. Akkor volt egy olyan elképzelés, hogy az iskolai szünet idején – amikor az iskolabusz amúgy is kihasználatlan – különjáratokat indítanak a mohácsi strandra, hetente három alkalommal, ez az ötlet azonban végül kivitelezhetetlennek bizonyult.

Új uszoda épülhet

Összesen mintegy 17,8 milliárd forint kormányzati forrásból hét hazai településen épülhet tan­uszoda a 2021-ben született döntés szerint – ezek egyike Bólyban valósulhat meg. A komplexum egy mintegy kétezer négyzetméteres területen kap majd helyet – részét képezi egy mélyebb, vízi sportok űzésére is alkalmas medence, valamint egy 70 centiméteres vízmélységű oktatómedence, ahol a gyerekek úszni tanulhatnak majd. Mindezek a strand jelenlegi medencéjének a helyén épülnének meg. A tanuszodában a szükséges kiszolgálóegységek is megtalálhatók lesznek, azaz öltözővel, zuhanyzókkal ellátott lesz a létesítmény és a tervek szerint egy szauna is helyet kap majd benne. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!