Átadták

2023.05.15. 16:20

Megújult a magyarbólyi általános iskola

Az elmúlt héten tartották a közelmúltban megújult Magyarbólyi Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola átadó ünnepségét.

Zs. K.

Forrás: Hargitai János Facebook

A felújítás a fenntartó Mohácsi Tankerületi Központ Magyar Falu Program keretében nyert pályázatának köszönhetően valósult meg. Összesen 35 millió forint értékben újult meg az általános iskola: felújították az alsó tagozatos épületrészt, nyílászáró cserét hajtottak végre, megoldották a vízelvezetés problémáját, és világítás korszerűsítésre is sor került. Az eseményen beszédet mondott Käszné Lebő  Zsuzsanna tankerületi igazgató, Hargitai János országgyűlési képviselő és Fáncsi Judit intézményvezető, a diákok pedig műsorral készültek az ünnepségre.

Forrás: Hargitai János Facebook

Busz Balázs Magyarbóly polgármestere elmondta, nagy örömmel fogadták a fejlesztést, főként azért is, mert 3-4 éve még arról szóltak az iskolával kapcsolatos hírek, hogy nincs elég első osztályos gyermek. Akkor a község képviselő-testülete olyan döntést hozott, hogy a beiratkozott elsősök családjai számára szeptemberben és februárban 50-50 ezer forint támogatást ad. Az ösztönző rendelkezés megtette a hatását, azóta 10-12 elsőssel indulnak a tanévek, és a fenntartó is úgy látta, érdemes az iskolát megújítani, fejleszteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!