Bama.hu videó

2023.06.12. 17:30

Játékos feladatok és erőpróba is volt a kadétok versenyén - videó és galéria

Látványos és izgalmas Táncsics-Kadét napot szervezett hétfőn a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium (TMG) a postaszállási közösségi téren. A csapatoknak 13 állomáson kellett helytállniuk, a feladatokról pedig az intézmény együttműködő partnerei gondoskodtak.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Laufer László

Egy 15 kilométeres teljesítménytúrával kezdődött a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium diákjainak, kadétjainak napja hétfőn reggel, amely után a Postaszállás nemrégiben megújult közösségi terén várták őket az újabb megpróbáltatások. 
Mint Fischer Zsolt intézményvezető elmondta, 8 gimnazista csapat mellett egy általános iskolai osztály (a Kanizsai Dorottya Általános Iskolából) is vetélkedett az első helyért az idén összevont Táncsics-Kadét napon. 

Az állomásokon a TMG, a Siklósi Polgárőr Egyesület, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a város, a siklósi vár, a Siklósi Hagyományőrző Egyesület, a Szülői munkaközösség, a Családsegítő és Gyermekvédelmi Szolgálat, a Szigetvári Honvédelmi Sportközpont, az Apró Paták LSE és a Honvédelem képviselői, valamint az amerikai futballt űző siklósi sportolók várták a versenyzőket. Csapatmunkára és egyéni teljesítményekre egyaránt szükség volt, emellett az idővel is jól kellett gazdálkodni, ugyanis egy-egy helyszínen szigorúan 10 perc állt rendelkezésre a pontszerzésre, és 5 percen belül már az egész csapatnak a menetlevelük szerinti következő állomáson kellett jelentkezni.

A honvédelem katonái egy Defender autó mellett várták a kadétokat, a gépkocsit a csapatnak egy hosszú, egyenes úton kellett eltolniuk, egy másik állomáson a dobóerőt, vagy éppen a katonás lépteket kellett bemutatni. A polgárőrség „részeg szemüveggel” készült, és ezt viselve kellett a versenyzőknek végighaladni a pályán.

A gimnáziumban egyébként két évvel ezelőtt indult a kadétképzés, jelenleg 115 kadét tanul az intézményben. A versenyre a végzősök már nem jöttek, hiszen ők készülnek a szóbeli érettségikre. Az igazgató megköszönte a közreműködést a szervezeteknek, kiemelten az önkormányzat, illetve a Városgondnokság munkatársainak azt, hogy a vasárnapi eső után is jól járható, karbantartott zöld terület fogadta a Táncsics-Kadét nap résztvevőit.

– A Honvédelmi Sportszövetség pályázatán másfél millió forintot nyertünk arra célra, hogy az ifjú kadétok olyan helyekre és olyan programokra jussanak, amelyek egyrészt a hazaszeretet, másrészt a honvédelem fontosságát, harmadrészt pedig a felelősségvállalást erősítik. E programsorozatba illesztettük be a mai kadét napunkat, hiszen olyan partnerek vannak itt, akik erősítik a kadétképzést, és ők olyan feladatokkal készültek, amelyek a kadéttevékenységhez hozzátartoznak – fogalmazott Fischer Zsolt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!