Zenei programok töltik majd meg a bazilikát

2023.09.17. 15:20

Az Ars Sacra Fesztivál nyitónapján zarándoklat indul Bátára, a Szent Vér kegyhelyre

Szeptember 23-ig kulturális és zenei programokkal várja a Pécsi Egyházmegye területéről is az érdeklődőket az Ars Sacra Fesztivál.

Wald Kata

A Szent Vér Templom Bátán

Forrás: MW

Fotó: Kiss Albert

Szeptember 20-án is lehetőség nyílik a Pécsi Egyházmegyei Levéltár, illetve a Könyvtárban idegenvezetéssel egybekötött látogatására, emellett számos zenei programot is kínálnak a hét folyamán. 

Szeptember 19-én, kedden, 18 órakor Pál Apostol koncertet tartanak a pécsi bazilikában: Sumonyi Zoltán megzenésített verseinek előadásában közreműködik Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák. 

Szeptember 21-én este orgonakoncertre várják a székesegyházba a zeneszerető közönséget, másnap pedig a Dóm Kőtár ad helyet zenei programnak: Gaswan Zerikly szír zongoraművész koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. A fesztivált szeptember 23-án, szombaton a zenészekből, műkedvelőkből álló vegyes kar, a Schola Cantorum Sopianensis koncertje zárja a pécsi bazilikában. 

Bátán szintén több programmal készülnek: a hagyományos egyházmegyei gyalogos és kerékpáros zarándoklatot a rendezvény nyitónapján, szeptember 16-án tartják, ennek részeként „Békességet hagyok rátok” címmel Serbakow Tibor ötvösművész kiállítása nyílik meg a Szent Vér bazilikában. 

A Pécsi Egyházmegye tájékoztatása szerint Bátára a gyalogos zarándokok Mohácsról, a Fogadalmi templomtól reggel 7 órakor indulnak a kb. 22 km-re található kegyhelyre. A másik indulási helyszín a bátaszéki Nagyboldogasszony-templom, ahonnan mintegy 11 km-t tesznek meg a 9.15-kor útra kelő zarándokok. A kerékpárosok és a motorosok 11 órakor indulnak Mohácsról, a Fogadalmi templomtól. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!