Beruházás

2023.09.15. 12:02

Veteránautó-múzeum épülhet Sásdon

Zsigmond József

A kép illusztráció

Fotó: Huszár Márk

Újabb nyertes pályázatról kaptak hírt a nyáron a sásdiak, több mint 230 millió forint érkezett a város számlájára. Mint a város polgármestere Jusztinger János beszámolt róla, hogy a fenti összegből olyan veteránautókat bemutató kiállítótér létesül Sásdon a közeljövőben, amellyel az országos turisztikai térképre is felkerül a baranyai város.

Korábban írtunk róla, hogy Sásd városa és az MTS Oldtimer Kft-vel együttműködve veteránautó-múzeumot alakítana ki a Rákóczi utcában. Az épület a felújítási munkálatok után kiállítótérként funkcionálna majd, így a hozzá kapcsolódó szolgáltatáscsomaggal növeli a város turisztikai vonzerejét. A projekt során az épület előtt egy parkoló is kialakítottak, elektromos járművek használatához szükséges töltőállomással. 

Nagy Csaba a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán számolt be róla, hogy a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!