Marad a lezárás

2024.01.20. 11:30

Az egyiket eltüntették, de hétfőtől új csodagödör lesz a Megyeri úton

Ahogy már utaltunk rá, az eddig a Megyeri úton tátongó csodagödröt ugyan betemették, de a pécsi önkormányzat közlése szerint az út keleti felén folytatódnak a munkák, ezért félpályás lezárásra lehet továbbra is számítani – hónapokig.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Löffler Péter

A pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia előtt tavaly tavasz óta tátongott az a hatalmas gödör, amit néhány nappal ezelőtt temettek be a Megyeri úton – írtuk meg a hírt a pénteken reggel. Akkor még csak sejtettük, hogy várhatóan ezzel még nincs vége a kertvárosi közlekedők szenvedéseinek, és az óvatos tippünk pár órán belül be is igazolódott. 

A polgármester után csak Péterffy-csodagödörnek elnevezett lyuk ugyan eltűnt, de a pécsi önkormányzat pénteken közölte, hogy „hétfőn folytatódik a kivitelezési munka, ezúttal a keleti oldalon, ahol szintén félpályás lezárásával történik majd a munkavégzés. A három forgalmi sávból az ideiglenesen helyreállított nyugati oldali sávban zajlik majd a közlekedés jelzőlámpás irányítás mellett, ahogy ez eddig is történt a nyugati oldali lezárás során".

A jelenlegi városvezetés szerint a keleti oldali járda a munkavégzés során folyamatosan le lesz zárva, ezért a gyalogosok a vásártéren keresztül tudnak közlekedni, a nyugati oldalt a kerékpárosok és a gyalogosok is használhatják majd. 

A Megyeri úton a Melinda utcai kereszteződést is lezárják, valamint az ottani élelmiszeráruháznál forgalomkorlátozásra kell készülni, az itt található buszmegálló, járda és kerékpárút pedig ideiglenesen megszűnik.

A Péterffy Attila aláírásával és megrendelésében zajló munka „tervezett" befejezésének napja: 2024. október 26.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!